Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
'Sortim de l'UCI. Proposta per una sanitat pública' llibre per entendre el col·lapse sanitari durant la pandèmia i evitar que es repeteix

Arriba una novetat de Tigre de Paper escrita durant el confinament que té l'objectiu d'aportar elements per entendre el col·lapse que ha patit el nostre sistema sanitari i amb una proposta perquè no es torni a repetir.

29/06/2020 Salut

'Sortim de l'UCI. Proposta per una sanitat pública' és un llibre escrit a quatre mans per Laia Estrada i Xavier Milián, tots dos experts en estudis socials i implicats des de fa anys en grups de defensa de la sanitat pública. Amb pròleg de Marta Sibina i epíleg de Carles Muntaner. A les llibreries a partir del 6 de juliol.

La pandèmia de la Covid-19 ens ha abocat a una vivència distòpica sense precedents. Amb milions d’infectats i centenars de milers de morts arreu del món, la majoria de sistemes sanitaris s’han vist col·lapsats. A casa nostra, enmig dels multitudinaris aplaudiments diaris, veus crítiques han alertat que no volien ser heroïnes sinó treballar amb condicions laborals dignes, amb més recursos i en un model sanitari totalment públic.
 
D’aquesta crisi sanitària n’hem de sortir més conscienciades que mai de la importància de disposar d’un sistema sanitari totalment públic, capaç de fer front a les necessitats quotidianes que deriven de la societat injusta en què vivim i, alhora, poder afrontar crisis extraordinàries com la de la Covid-19.
 
Aquest llibre és una eina que ens ajuda a entendre com hem arribat fins aquí, mostra quin és el veritable rostre d’un sistema sanitari que ja havia sigut retallat i privatitzat i desplega una proposta de treball per caminar cap a un nou model realment públic i al servei de la gent. Ho devem a totes les persones que han estat, i continuaran estant, a primera línia. I ens ho devem a nosaltres mateixes, perquè ens hi va la vida.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid