Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1939- Afusellament de la militant d'Estat Català Carme Claramunt

Afusellament de la militant d'Estat Català Carme Claramunt

18/04/1939 Tal dia com avui
Carme Claramunt va viure a Badalona i va morir afusellada a l'edat de 41 anys al Camp de la Bota (Sant Adrià del Besós) després de passar per la Presó de Dones de les Corts on ingressà el 3 de març de 1939. Segons l'ofici del 8 de març que va aportar la Falange, se la considera "dona molt perillosa" i nefasta per al "Glorioso Movimiento Nacional". Se la reconeix militant d'Esquerra Republicana i d'Estat Català. El consell de guerra es va celebrar el 27 de març al Palau de Justícia de Barcelona i la sentència la va condemnar a mort juntament amb Ginés Sànchez Quiles.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid