Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COMPLEX PETROQUÍMIC
La CUP del Camp emplaça a tots els alçades a exigir que es depurin responsabilitats penals personant-se com acusació contra l’empresa IQOXE

La formació ha manifestat el més sentit condol als familiars i amics de les dues persones que han perdut la vida, així com a la resta d’afectats.

15/01/2020 Territori

La CUP del Camp ha emplaçat a tots els alçades a exigir que es depurin responsabilitats penals personant-se com acusació contra l’empresa IQOXE, que va incomplir el protocol eludint informació a Protecció Civil en els tempos estipulats, de forma que acabem amb la impunitat que envolta els habituals accidents als polígons industrials químics. Així mateix, les CUP del Camp demanem fer front comú entre les diferents alcaldies de la zona per revisar protocols d’actuació i sensibilitzar com toca a la població.

La formació ha criticat la forta descoordinació comunicativa des dels serveis d’emergència cap a la població que es va viure ahir al vespre. Considerem que, en algun punt, els protocols van fallar. Des de les 18:40h, que és quan es produeix l’explosió, només Tarragona Ràdio emet informacions immediates, just cinc minuts després de l’accident. Per altra banda, ha trobat totalment incomprensible i molt greu les contradiccions generades des dels canals oficials que cridaven a través de les xarxes al confinament sense activar les sirenes, responsabilitzant a la gent a decidir què fer en funció de si veien o no fum.

Per a la formació, "existeix una banalització absoluta per part de l’administració del que suposa viure en una zona d’alt risc per accident químic com és el Camp de Tarragona i això es reflecteix en la manca de consciència dels protocols a seguir, de la inexistència de simulacres reals o tenir un parc temàtic al costat sense cap possibilitat de confinament, així com el complet desconeixement sobre què respirem i els efectes que això pot causar en la nostra salut".

La CUP també ha considerat lamentables les compareixences dels responsables polítics de la Generalitat i de municipis com el de Tarragona. Tant el conseller d’Interior, Miquel Buch com l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, van formular declaracions envoltades d’opacitat i que infantilitzaven la població, simulant normalitat i que els protocols havien estat efectius. Per això celebrem que avui Ricomà hagi admès que hauria estat preferible que s’haguessin activat les sirenes, així com que hagi reconegut que la informació traslladada va ser confosa.

I han demanat la màxima transparència per conèixer quin és l’abast de l’accident tant a nivell humà, com material i mediambiental, que inclou l’aire i la possible contaminació del Francolí i el mar amb les aigües d’extinció.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid