Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Poble Lliure valora les eleccions del 10N: emplacen ERC, JxCat i CUP a mantenir una actitud ferma

L'organització independentista Poble Lliure ha fa públic amb un comunicat la valoració de les eleccions espanyoles

15/11/2019

En aquest posicionament, Poble Lliure expressa en aquest comunicat que malgrat les intencions del règim amb aquestes eleccions espanyoles  "el poble català ha respost, com fa cada dia als carrers, de manera clara i en el camp de batalla electoral menys propici: augmentant la representació de l’independentisme al Congrés espanyol." I es congratulen de "l’encert de la CUP en presentar-s’hi, i en celebrem els bons resultats."

En aquest sentit, Poble Lliure celebra "la derrota del feixisme espanyol a Catalunya i constatem la seva reestructuració a nivell d’estat. La ultradreta espanyolista ha obtingut menys diputats per les circumscripcions catalanes que en els anteriors comicis." I que és una gran notícia que "el Partit de l’Odi” a Catalunya, i el seu discurs catalanòfob" hagi quasi desaparegut del panorama electoral.

D'altra banda, l'organització independentista constata mostra preocupació per "la incapacitat d’articular alternatives nacionals i d’esquerres al País Valencià i a Les Illes." I lamenten "que els avenços a nivell de consciència social i política arreu dels Països Catalans i l’extensió social del sobiranisme a través del Dret a Decidir encara no tinguin reflex a nivell de política representativa."

Consideren que "S’ha fet palesa l’agudització de la crisi sistèmica del règim monàrquic espanyol" i que "el preacord de govern entre el PSOE i Podemos és un dels darrers esforços per al blanquejament del règim i la perllongació dels privilegis dels seus gestors." I critiquen durament les diverses declaracions de Jaume Asens contra el Tsunami Democràtic "interpretada “a capella” amb la gran patronal, o com es va fer palès en la investidura de Colau de la mà de la dreta extrema de l’Upper Diagonal."

Poble Lliure emplaça, en aquest escrit,

"ERC, JxCat i CUP a mantenir una actitud ferma: no pot haver estabilitat sense una resolució democràtica del conflicte entre el poble català i l’estat espanyol. El paper de les forces independentistes ha de ser afavorir les condicions per a la Ruptura Democràtica, que en el context actual vol dir treballar per l’agudització de la inestabilitat fis que l’estat i els poders fàctics s’avingui a negociar una solució democràtica al conflicte: Pau, Amnistia i Autodeterminació."

L'escrit també es refereix a "el conjunt de les forces sobiranistes i democràtiques dels diferents pobles de l’estat a treballar plegades per la defensa dels drets i llibertats fonamentals", un articulació que proposen que s'ha de dur a terme amb "La mobilització popular i la resistència civil massiva i no violenta són la via a la llibertat, la ruptura democràtica i la República Catalana."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid