Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poble Lliure: Valoració de les eleccions del 10N
1)   Constatem i celebrem l’avenç de les forces independentistes, tant a Catalunya, com a Galícia i Euskalherria. El PSOE va convocar aquestes eleccions per afeblir els moviments d’alliberament i erigir-se en salvador del règim. El poble català ha respost, com fa cada dia als carrers, de manera clara i en el camp de batalla electoral menys propici: augmentant la representació de l’independentisme al Congrés espanyol.

2)    S’ha fet palès l’encert de la CUP en presentar-s’hi, i en celebrem els bons resultats. Calia dur la lluita popular i la immensa dignitat d’aquest poble que fa front a l’ocupació i la repressió fins al cor de la bèstia, sense mitges tintes ni renúncies d’avantmà. La CUP ha entomat aquesta responsabilitat i ha obtingut uns magnífics resultats que han de significar dues veus insubornables en defensa dels drets i llibertats del nostre poble, dos cavalls de troia de la lluita popular per la ruptura i la independència.
 
3)    Celebrem la derrota del feixisme espanyol a Catalunya i constatem la seva reestructuració a nivell d’estat. La ultradreta espanyolista ha obtingut menys diputats per les circumscripcions catalanes que en els anteriors comicis. Ciudadanos ha estat i és el veritable “Partit de l’Odi” a Catalunya, i el seu discurs catalanòfob la base de l’articulació de l’extrema dreta espanyola. La seva quasi desaparició és una gran notícia, i el seu reemplaçament per Vox, una dinàmica inevitable que fa encara més palesa la naturalesa feixista dels poders fàctics i econòmics de l’estat espanyol i del seus aparells de propaganda mediàtica.

4)    Constatem amb preocupació la incapacitat d’articular alternatives nacionals i d’esquerres al País Valencià i a Les Illes. Lamentem que els avenços a nivell de consciència social i política arreu dels Països Catalans i l’extensió social del sobiranisme a través del Dret a Decidir encara no tinguin reflex a nivell de política representativa. La deriva oportunista de certs dirigents de Compromís i les guerres partidistes han estat obstacles insalvables per al desplegament amb força de projectes transformadors i nacionalment autocentrats.
 
 5)   S’ha fet palesa l’agudització de la crisi sistèmica del règim monàrquic espanyol, i Catalunya és la punta de llança de la lluita pels drets i llibertats de tots els pobles oprimits per l’estat postfranquista. Incapaç de donar resposta a les necessitats de la ciutadania, sotmès a l’extorsió del gran capital, corcat per la corrupció i per un aparell heretat del franquisme, i ancorat en un nacionalisme espanyol excloent, supremacista i hostil vers els pobles que el pateixen, l’estat espanyol és cada dia més ingovernable i més a prop de la fallida, tant econòmica com social i democràtica.

 6)   Considerem que el preacord de govern entre el PSOE i Podemos és un dels darrers esforços per al blanquejament del règim i la perllongació dels privilegis dels seus gestors. Amb aquest preacord, Podemos i el món d’Iniciativa reconvertit en Comuns certifiquen el seu oportunisme i el seu paper de crossa del règim, com ja deixava entreveure Jaume Asens en la seva crítica a les mobilitzacions del Tsunami Democràtic interpretada “a capella” amb la gran patronal, o com es va fer palès en la investidura de Colau de la mà de la dreta extrema de l’Upper Diagonal.

7)    Emplacem ERC, JxCat i CUP a mantenir una actitud ferma: no pot haver estabilitat sense una resolució democràtica del conflicte entre el poble català i l’estat espanyol. El paper de les forces independentistes ha de ser afavorir les condicions per a la Ruptura Democràtica, que en el context actual vol dir treballar per l’agudització de la inestabilitat fis que l’estat i els poders fàctics s’avingui a negociar una solució democràtica al conflicte: Pau, Amnistia i Autodeterminació.

 8)   Emplacem el conjunt de les forces sobiranistes i democràtiques dels diferents pobles de l’estat a treballar plegades per la defensa dels drets i llibertats fonamentals. Com hem dit en anteriors ocasions, l’única resposta que l’aparell de l’estat i l’oligarquia contemplen a les demandes de drets i llibertats fonamentals és la repressió i la involució autoritària. Cal doncs coordinar esforços amb totes aquelles forces realment partidàries d’una sortida democràtica que permeti als pobles de l’estat construir un futur de justícia i llibertat.
 
9)    La mobilització popular i la resistència civil massiva i no violenta són la via a la llibertat, la ruptura democràtica i la República Catalana. Aquestes eleccions han estat tan sols un petit gra de sorra en la construcció republicana. Com veiem dia a dia, tan sols el poble organitzat i mobilitzat pot prendre les regnes del seu destí i, superant les mancances i limitacions del marc institucional, fer passes sòlides i significatives en el camí de la ruptura.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid