Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sentència
Els observadors internacionals denuncien una "violació massiva" de drets fonamentals en la sentència

Afirmen que no es pot fer una valoració estrictament jurídica, ja que "estem una resolució clarament ideològica"

15/11/2019 Drets i Llibertats

Els observadors internacionals del judici, organitzats en l'International Trial Watch (ITW), consideren que la sentència comporta una "violació massiva" de drets i principis jurídics, Ho han manifestat en roda de premsa a Madrid en la presentació de les seves conclusions sobre la sentència. L'informe presentat porta per títol "Valoració fàctico-jurídica", perquè consideren que no se'n pot fer una valoració jurídica "seriosa". Aquest dossier compta amb el suport de 31 organizacions i 533 juristes de 23 països diferentes.

Entre molts dels conceptes jurídics que qüestionen en el treball, remarca el de sedició que consideren d'inconstitucional, ja que l'organització d'un referèndum  no està castigada penalment, i considera la condemna per sedició "inconstitucional.

En la presentació d'aquesta valoració, els responsables d'ITW han destacat que l'informe s'ha elaborat sobre la base de la feina de 62 observadors, 34 dels quals estrangers provinents de 17 països diferents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid