Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia franquista
L'Ajuntament des Castell retira simbologia d'exaltació franquista

En compliment del que marca la Llei de Memòria Històrica

06/10/2019 Drets i Llibertats

Dijous passat, l’Ajuntament des Castell (Menorca) va retirar a simbologia franquista que encara es trobava present en un dels mausoleus del cementiri municipal. Es va fer, en en compliment del que marca la Llei de Memòria Històrica. Es va treure l’escut franquista dedicat a les víctimes del vaixell Atlante i es va posar escut col·locat pel Bisbat de Menorca

En aquest mausoleu també es va retirar la frase “Caídos por Dios y por España” , que va ser substituït pel següent text en llatí: “Hi sunt qui venerunt de tribulatione magna” (Aquí estan els que vénen d’una gran tribulació).

El consistori recorda que la Llei de Memòria Històrica estableix mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista, en especial pel que es preveu al seu article 15, apartat primer, que obliga les administracions públiques, en l’exercici de les seves competències, a prendre les mesures oportunes per a la retirada de mencions commemoratives d’exaltació de la dictadura franquista, com era el cas de l’esmentada simbologia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid