Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institut Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats celebren 10 anys de col·laboració en la formació de professorat de català a les universitats de l'exterior
09/10/2019 Llengua
L?Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), L?Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL),

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) han presentat avui els resultats dels 10 anys de col·laboració en l’impuls de la formació de futur professorat de català a les universitats de l'exterior. Totes tres institucions organitzen conjuntament, des de l'any 2010, un programa formatiu de didàctica de la llengua per a l'ensenyament del català a l'exterior. Ariadna Puiggené, (directora de l'Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL), Verònica Cantó (secretària de l’AVL) i Pilar Safont (vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de la Universitat Jaume I) han coincidit en l’èxit del programa i la consolidació d'aquesta col·laboració institucional, basada en l’interès comú d’impulsar el coneixement i el prestigi de la llengua i la cultura arreu del món.

El programa de didàctica de la llengua com a idioma estranger té per objectiu contribuir a la formació de futurs professors de català en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura a l’aula. Els participants reben formació sobre el disseny i l’aplicació d’estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres, així com en literatura, cultura i dinamització.

Més de 350 titulats de 14 universitats s’han beneficiat d’aquest programa de formació que des de l’any 2010 es desenvolupa a Vinaròs (el Baix Maestrat) i Morella (els Ports) amb periodicitat anual. Durant els 10 anys de trajectòria del curs, hi han participat estudiants del País València (53%), de Catalunya  (40%) i de les Illes Balears (7%). La majoria provinents de les universitats de València (37%), Barcelona (14%), Autònoma de Barcelona (10%), Jaume I (9%), Illes Balears (7%), Pompeu Fabra (7%) i d’Alacant (7%), si bé també han cursat el programa titulats de les universitats Rovira i Virgili, Oberta de Catalunya, de Girona, de Lleida, Politècnica de València i de Vic · Central de Catalunya.

Dels estudiants participants en el programa, 31 persones, la majoria dones (71%), han esdevingut docents de llengua catalana a universitats de 13 països. El curs ha resultat també ser una oportunitat única de formació d’alt nivell en metodologies, estratègies i recursos didàctics per a l'ensenyament del català de segones llengües, en comptar amb la participació de professorat especialitzat que imparteix o ha impartir docència a universitats tan diverses com la de Califòrnia Los Ángeles-UCLA; Hebrea de Jerusalem, Oxford, Cambridge, Manchester, Colònia, Lió, Hèlsinki, Torí, i Autònoma de Madrid, entre d’altres.

La incorporació dels estudiants del curs com a professors de llengua en universitats de l’exterior s’ha realitzat a través dels processos de selecció Llull, que compta amb una xarxa de més de 150 universitats a tot el món. En concret, els participants s’han incorporat com a professors a universitats dels Estats Units d’Amèrica (Universitat de Chicago i de Washington), Xina (Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín), Israel (Universitat Hebrea de Jerusalem), Xile (Universitat de Xile i Pontifícia Catòlica), Brasil (Universitat de Sao Paulo), Regne Unit (Universitat de Bristol, de Cardiff, i de Londres, Queen Mary), Alemanya (Universitat de Frankfurt, de Heidelberg, Humboldt de Berlín, de Kiel, Lliure de Berlín, de Mannheim i de Tubinga), França (Universitat d’Amiens, de Grenoble III, de Lió 2 – Lumière, de París i de Provença – Ais Marsella), Irlanda (Universitat de Cork, i Nacional d'Irlanda – Maynooth), Itàlia (Universitat de Torí), Portugal (Universitat de Lisboa), Txèquia (Universitat Masaryk de Brno) i Romania (Universitat de Bucarest).

La desena edició del Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger se celebrarà del 18 al 20 d’octubre de 2019 a Vinaròs i Morella.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid