Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mort del FEC

El passat dilluns 4 de febrer, el grup municipal de la CUP va preguntar a la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, com era que encara no se sabia res del FEC (Festival europeu de curtmetratges), ara que ja som al febrer. La regidora, amb un cert desconcert, va contestar que aquest any seria més tard, que ho estaven acabant d’ultimar amb els organitzadors i que aviat en sabríem alguna cosa.

Divendres 8, a última hora del migdia va sortit aquesta nota de premsa institucional. Reus havia estat una ciutat de referència en cultura en molts aspectes que ara anem enterrant, sense explicacions a la ciutadania, emparats en una trista nota de premsa del govern, en especial de la Regidoria de Cultura.

Una regidoria que aquests últims 8 anys ha demostrat l’interès nul a donar suport a les iniciatives participatives, socials i exportables en diferents àmbits culturals i que s’ha constituït en el feu de l’Alcalde Pellicer i la Regidora Caelles per “projectar la ciutat” gairebé exclusivament a partir de personatges il·lustres del passat, sense comptar amb el present i molt menys en el futur.

Una regidoria que aboca els seus esforços a confondre i substituir i no a fer conviure cultura i turisme per a què els carrers de la ciutat estiguin ben plens, valorant així, la quantitat a la qualitat, el consum al gaudi. Una confusió que palesa el desconeixement i la inoperància de qui porta les regnes de cultura.

Vam enterrar Cal Massó, centre d’arts plàstiques i visuals. Ara enterrem el FEC, festival europeu de curtmetratges. I l’enterrem així, sense cerimònies ni explicacions al cap de 21 anys. Només dient, entre altres coses: “un projecte que tanca les seves portes en un moment en el qual tant els formats de fer cinema, com el dels convidats ha canviat i ha evolucionat…” Ens preguntem què vol dir aquesta frase que només enuncia, però no justifica i en volem resposta concreta.

I ara, que aviat ha d’arribar El Trapezi, a veure quina una ens n’espera…

Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  8. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid