Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mort del FEC

El passat dilluns 4 de febrer, el grup municipal de la CUP va preguntar a la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, com era que encara no se sabia res del FEC (Festival europeu de curtmetratges), ara que ja som al febrer. La regidora, amb un cert desconcert, va contestar que aquest any seria més tard, que ho estaven acabant d’ultimar amb els organitzadors i que aviat en sabríem alguna cosa.

Divendres 8, a última hora del migdia va sortit aquesta nota de premsa institucional. Reus havia estat una ciutat de referència en cultura en molts aspectes que ara anem enterrant, sense explicacions a la ciutadania, emparats en una trista nota de premsa del govern, en especial de la Regidoria de Cultura.

Una regidoria que aquests últims 8 anys ha demostrat l’interès nul a donar suport a les iniciatives participatives, socials i exportables en diferents àmbits culturals i que s’ha constituït en el feu de l’Alcalde Pellicer i la Regidora Caelles per “projectar la ciutat” gairebé exclusivament a partir de personatges il·lustres del passat, sense comptar amb el present i molt menys en el futur.

Una regidoria que aboca els seus esforços a confondre i substituir i no a fer conviure cultura i turisme per a què els carrers de la ciutat estiguin ben plens, valorant així, la quantitat a la qualitat, el consum al gaudi. Una confusió que palesa el desconeixement i la inoperància de qui porta les regnes de cultura.

Vam enterrar Cal Massó, centre d’arts plàstiques i visuals. Ara enterrem el FEC, festival europeu de curtmetratges. I l’enterrem així, sense cerimònies ni explicacions al cap de 21 anys. Només dient, entre altres coses: “un projecte que tanca les seves portes en un moment en el qual tant els formats de fer cinema, com el dels convidats ha canviat i ha evolucionat…” Ens preguntem què vol dir aquesta frase que només enuncia, però no justifica i en volem resposta concreta.

I ara, que aviat ha d’arribar El Trapezi, a veure quina una ens n’espera…

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid