Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mort del FEC

El passat dilluns 4 de febrer, el grup municipal de la CUP va preguntar a la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, com era que encara no se sabia res del FEC (Festival europeu de curtmetratges), ara que ja som al febrer. La regidora, amb un cert desconcert, va contestar que aquest any seria més tard, que ho estaven acabant d’ultimar amb els organitzadors i que aviat en sabríem alguna cosa.

Divendres 8, a última hora del migdia va sortit aquesta nota de premsa institucional. Reus havia estat una ciutat de referència en cultura en molts aspectes que ara anem enterrant, sense explicacions a la ciutadania, emparats en una trista nota de premsa del govern, en especial de la Regidoria de Cultura.

Una regidoria que aquests últims 8 anys ha demostrat l’interès nul a donar suport a les iniciatives participatives, socials i exportables en diferents àmbits culturals i que s’ha constituït en el feu de l’Alcalde Pellicer i la Regidora Caelles per “projectar la ciutat” gairebé exclusivament a partir de personatges il·lustres del passat, sense comptar amb el present i molt menys en el futur.

Una regidoria que aboca els seus esforços a confondre i substituir i no a fer conviure cultura i turisme per a què els carrers de la ciutat estiguin ben plens, valorant així, la quantitat a la qualitat, el consum al gaudi. Una confusió que palesa el desconeixement i la inoperància de qui porta les regnes de cultura.

Vam enterrar Cal Massó, centre d’arts plàstiques i visuals. Ara enterrem el FEC, festival europeu de curtmetratges. I l’enterrem així, sense cerimònies ni explicacions al cap de 21 anys. Només dient, entre altres coses: “un projecte que tanca les seves portes en un moment en el qual tant els formats de fer cinema, com el dels convidats ha canviat i ha evolucionat…” Ens preguntem què vol dir aquesta frase que només enuncia, però no justifica i en volem resposta concreta.

I ara, que aviat ha d’arribar El Trapezi, a veure quina una ens n’espera…

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid