Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar
02/01/2019 Història

Un any més el barri del Molinar homenatja a les seves veïnades assassinades pels feixistes la nit de reis del 1937. Serà aquest divendres a les 19h al Teatre del Mar, el Molinar (C. de Llucmajor, 90).

Enguany, comptarà amb la participació de Montse Venturós (batlessa de Berga, inhabilitada per desobediència), Aurora Jhardi (tinenta de batle de l'Ajuntament de Palma) i Aina Vidal (activista i membre del Grup Blanquerna). A més hi haurà concert a càrrec del grup Vers Endins. Organitza: Grup Blanquerna i Es Molinar en Moviment.

82 è aniversari del seu afusellament

Les roges des Molinar van ser fusellades el 5 de gener de 1937. Eren un grup de dones que vivien al barri del Molinar de Palma (Mallorca): Aurora Picornell, que va néixer l'any 1912 i fou afusellada al cementiri de Porreres, amb Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer, i Belarmina González Rodríguez.

D'Aurora Picornell s'ha dit que era la Pasionària de Mallorca. Fou una de les principals dirigents del Partit Comunista d'Espanya, i havia militat a la Lliga Laica de Mallorca i al Socorro Rojo, també va ser companya de l'agent internacional comunista Heriberto Quiñones, que també fou assassinat. Un destí semblant seguirien els pares i els germans d'Aurora Picornell.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid