Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La violència policial de 1-O fa triplicar les denúncies per maltractaments segons l’informe "La Tortura a l’Estat espanyol el 2017"

Sobre el nou govern espanyol, l’entitat ha recordat que diverses condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans a l’Estat espanyol per tortures han estat per casos instruïts pel nou titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

08/06/2018 Drets i Llibertats

La La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT) ha presentat aquest dijous l’informe La Tortura a l’Estat espanyol el 2017 , que recull un total de 224 “casos de maltractaments, tortura i morts sota custòdia policial” a un total de 1.014 persones. L’estudi constata que almenys 55 persones haurien mort l’any passat per algun tipus de negligència o responsabilitat de funcionaris públics. Les xifres tripliquen les del 2016, quan hi va haver 117 episodis d’agressions que van afectar 259 víctimes.

L’entitat ha destacat el gran impacte de la intervenció de les forces de seguretat espanyoles durant el referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya, que ha registrat el màxim històric de persones afectades per la repressió policial des que va començar a recopilar dades, el 2004. De fet, els dos cossos van acumular en aquella jornada el 6% de totes les denúncies per violència policial a l’Estat espanyol des d’aquell any.

La policia espanyola va estar implicada en 38 actuacions polèmiques l’1-O, amb 333 afectats. La Guàrdia Civil va tenir 22 actuacions qüestionades, amb 205 afectats. Aquell mateix dia, la policia espanyola va ser denunciada per una actuació a Madrid, que va afectar tres persones que es manifestaven a favor de l’1-O i contra la repressió policial. Si l’1-O es compara amb altres anys, en un sol dia suposaria el segon any amb més persones afectades des del 2012, només superat pel 2014.

L'informe, que recull dades de tot el territori espanyol, situa en segon lloc d'afectació Ceuta, amb 117 víctimes, i en tercer lloc Melilla, amb 102 denunciants.

Pel que fa al nou govern espanyol, la Coordinadora ha reconegut que les “sensacions no són bones” d’entrada i que tampoc esperen una reacció diferent aquest any. L’entitat ha recordat que diverses condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans a l’Estat espanyol per tortures han estat per casos instruïts pel nou titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid