Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici contra l'alcaldessa de Berga per obeir el mandat popular

Els tribunals de l’estat espanyol volen inhabilitar l’alcaldessa de Berga per haver defensat i respectat la voluntat popular a favor de la independència.

15/05/2018 Drets i Llibertats
El proper dilluns 21 de maig l’alcaldessa està citada a declarar per delicte de desobediència per no haver retirat una bandera estelada del balcó de l’Ajuntament durant les jornades electorals del 27 de setembre i el 20 de desembre de 2015. El 4 de novembre de 2016, l’alcaldessa va ser detinguda i portada als jutjats per a declarar per aquest delicte de desobediència. L’alcaldessa de Berga havia decidit desobeir les primeres citacions judicials per tal de trencar el silenci mediàtic i el blanqueig de l’acció judicial. El jutge va arxivar en primera instància el procés. Va ser a petició de la fiscalia que es va decidir de reobrir el cas i determinar que si que es tractava d’un delicte de desobediència. És per això que només es pot entendre la voluntat de tornar a jutjar el cas en el marc de l’ofensiva repressiva que està vivint el nostre país a dia d’avui.

Per afrontar aquest judici del proper dia 21 de maig s’ha generat un moviment de solidaritat amb l’alcaldessa de Berga, que sota el lema Democràcia vs. Tribunals vol emmarcar aquest judici en l’ofensiva autoritària i antidemocràtica contra el dret d’autodeterminació dels Països Catalans. L’objectiu immediat de la campanya és exigir l’absolució de l’alcaldessa Montse Venturós i el respecte a tot allò que van votar els berguedans i berguedanes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid