Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana un replantejament del model cultural de la Diputació de Girona

La formació denuncia que actualment es destinin menys d’una cinquena part dels recursos culturals en subvencions de concurrència pública

11/04/2018 Cultura
Logotip de la CUP Nord Oriental Logotip de la CUP Nord Oriental

La CUP ha fet una crida a la «democratització» del model cultural de la Diputació de Girona i ha reclamat que cal fer un replantejament «urgent» que defugi de l’actual model basat en el “repartiment de diners” de manera directa.
Segons la formació, que ha analitzat totes les aportacions en matèria de cultura de la Diputació de Girona durant l’any 2017, ha pogut constatar que actualment només es destina un 18% dels diners de cultura en línies públiques de subvenció, on qualsevol ajuntament o empresa s’hi pugui presentar de manera lliure. Per contra, una gran majoria de les partides culturals (un 78,6% del total) es fa de manera nominativa, o sigui, amb un destinatari ja predeterminat.
Per la CUP, aquestes proporcions entre subvencions nominatives i línies de concurrència pública, són el clar exemple que la Diputació de Girona és una institució on s’hi reparteixen diners i no serveis. A la vegada, la formació ha criticat que moltes de les subvencions nominatives es venguin com a “ajudes a Ajuntaments” quan el destinatari final és una empresa privada que la que acaba implementant la política cultural.
Per Lluc Salellas, diputat provincial de la CUP, ha reclamat que «no pot ser que la única política cultural de la Diputació sigui repartir diners de manera indiscriminada». Segons Salellas, cal amb urgència «replantejar subvencions a festivals que esgoten les entrades en pocs minuts, i mirar com podem acostar la cultura a la gent que ara mateix no hi pot accedir».

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid