Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
313 anys després Sant Jordi tornarà a ser "groc"

Òminum Cultural promociona la rosa groga per aquest proper Sant Jordi 313 anys després d'una manifestació de llaços grocs "antiborbònics" durant la diada de Sant Jordi de l'any 1705

08/03/2018 Harmonies de lluita
Òminum Cultural promociona la rosa groga per aquest proper Sant Jordi en reivindicació per la llibertat dels presos polítics. Casualment, fa 313 anys, el dia de Sant Jordi de 1705, el virrei borbònic a la cort de Madrid informà que : “El anhelo con que se esperan las armadas enemigas, a que estos naturales llaman la Redención, y los capuchinos a los ingleses, y la demostración de haberse celebrado el día de San Jorge, nombre del príncipe de Darmstadt, con ponerse más de dos mil personas de esta ciudad (Barcelona) la divisa de una cinta amarilla en el sombrero, que es el color del príncipe, como lo han ejecutado en la de Vique (Vic).”. El groc era el "color del príncipe" Jordi de Darmstadt (Darmstadt era ex-lloctinent de Catalunya i Governador de la recentment conquerida Gibraltar) i els colors dels Àustries eren el groc i el negre. A més a més el llaç groc feia desenes d'anys que s'usava a Anglaterra (aliats dels catalans austriacistes). Així doncs, 313 anys després Sant Jordi tornarà a ser "groc".  Cal tenir en compte que la festa de Sant Jordi se celebra a Catalunya des del segle XVI (des de l’any 1456 és el patró oficial de Catalunya).
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid