Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9 d'octubre
Milers de persones a València contra el feixisme i per la llibertat

"L'antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat.”.

29/10/2017 Drets i Llibertats

Sota el lema de pancarta que encapçalava la manifestació, "Contra el feixisme i per els llibertats. No passaràn!" milers de persones han desfilat aquest dissabte pels carrers de València per protestar contra els atacs violents del 9 d'Octubre per part de grups d'ultradreta com España 2000 o Yomus, la facció més radical dels aficionats del València CF.

Ara bé, els organitzadors han remarcat a l'inici de la marxa  que era també "per la impunitat del feixisme arreu de l'Estat". Tot indicant que “els fets del 9 d’octubre no són un atac contra les persones que es vam manifestar, sinó que són un atac directe contra totes aquelles persones que entenem que tenim dret a viure la vida amb llibertat. Perquè ahir vam ser nosaltres i demà pots ser tu. Per això, la indiferència mai pot ser la resposta contra el feixisme. Perquè amb la indiferència el feixisme creix, es normalitza i s’organitza.”

A més, “aquesta convocatòria és només un ‘punt de partida’, un ‘prou’ i un ‘recuperem els carrers’. Perquè l’antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat.”.

Durant la marxa, la situació a Catalunya ha estat ben present en la protesta i els manifestants han corejat lemes com "La veu del poble no és il·legal", "València serà la tomba del feixisme" i el ja famós "Els carrers seran sempre nostres".

Més 200 entitats han convocat la protesta. Entre les entitats convocants figuren plataformes, centre socials, entitats culturals, ecologistes, feministes, de joves, partits i sindicats.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid