x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El monument feixista de Sa Feixina de Palma més a prop de la seva demolició

El proper 18 de juliol,  un ple extraordinari del Consell de Mallorca haurà de ratificar la decisió de la Comissió de Patrimoni de no declarar-lo Bé Catalogat.

15/07/2017

Ahir, a Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca va superar un obstacle en el camí que vol desembocar en l’esbucament del monument feixista de la Feixina per part de l’Ajuntament de Palma: va decidir no declarar-lo Bé Catalogat. El camí per arribar a la demolició de l’escultura en honor als “Héroes del Crucero Baleares” s’ha escurçat però encara és llarg, tal com informa Ara Balears.

La decisió, tal com explica el diari, es va prendre amb un vot particular dels membres de l’equip de govern de la institució insular. Una proposta alternativa al dictamen de la ponència tècnica realitzada el passat dia 12 de juliol, la qual es mostrava favorable a la protecció. Va ser la segona ocasió que la comissió rebutjava la proposta de la ponència tècnica.

La resolució es va adoptar amb vuit vots favorables, del PSIB (4), MÉS (2) i Podem (2), i cinc en contra, del PP (3), El Pi i Ciutadans. Ara, l’acord s’elevarà al ple extraordinari del Consell que es realitzarà el proper dimarts dia 18 de juliol per tal que es ratifiqui de manera definitiva. La decisió del ple ha de ser publicada al BOIB i notificada a les parts abans de dia 21 per tal d’evitar la caducitat de l’expedient. Així, es podrà donar de baixa el monument de la inscripció provisional del catàleg general del Patrimoni Històric de les Balears.

Els informes que serviren de base a la resolució de la comissió foren l’elaborat pels tècnics del servei de Patrimoni Històric, Antonio Lozano i Francisca Tugores, l’any 2015; l’elaborat per cap de servei de Patrimoni Històric, Guillem Daviu, el 6 de juny del 2017, i l’emès per l’Institut d’Estudis Baleàrics el passat 3 de juliol.

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid