Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Racisme
L'Estat espanyol, demandat al TEDH d'Estrasburg per identificacions policials racistes

La demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) es produeix després que el Tribunal Constitucional deixes de banda un greu cas d'identificació policíaca amb motivacions racistes per “irrellevant”

16/05/2017 Drets i Llibertats

La identificació amb criteris racistes el maig de 2013 per part de la policia espanyola de Zeshan Muhammad, veí de Santa Coloma de Gramenet,  ha arribat fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), amb el suport de SOS Racisme Catalunya i Open Society Justice Initiative.

Segons descriu la notícia de Xarxanet.org, la demanda s’ha interposat contra l’Estat espanyol “per no prendre mesures efectives contra les identificacions policials per perfil ètnic, basades en prejudicis sobre el color de pell de les persones.” Els policies van justificar al identificació del veí de Gramenet amb el comentari “Porque eres negro, y punto”.

 Segons exposa el comunicat dels denunciants “Poder ser parat i identificat per la policia en qualsevol moment, lloc i situació, simplement pel teu color de pell, és il·legal per constituir una discriminació que atenta a l’autonomia personal i al sentit d’identitat de la persona”, apunta l’advocada Mercedes Melón, que es basa en els fonaments de dret del Conveni Europeu de Drets Humans i el dret a la vida privada, i en la pròpia Constitució espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid