Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Turisme Massiu
Eivissa ofegada pels lloguers turístics demana auxili a l'executiu illenc perquè actuï

S'argumenta que la falta de lloguers a preus assequibles per als ciutadans ha pres unes «dimensions intolerables» per a les institucions

17/03/2017 Drets i Llibertats

El Consell d'Eivissa ha remès una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sol·licitant l'aprovació d'un decret d'emergència habitacional per garantir l'accés a l'habitatge i pal·liar la situació de la greu crisi residencial que sofreix l'illa, segons informa el dBalears.

En la missiva s'argumenta que la falta de lloguers a preus assequibles per als ciutadans ha pres unes «dimensions intolerables» per a les institucions. També es recorda que cada dia «més i més famílies són desnonades del lloguer i han d'acudir als serveis socials dels ajuntaments i al Consell demanant ajuda». Així mateix, el Consell destaca que el problema provoca que sectors com el personal sanitari, de jutjats o policial i tot tipus de funcionaris no trobin lloguers a Eivissa.

En relació al sector turístic assegura que no es troba personal de temporada perquè «l'exorbitant preu dels lloguers fa que la seva estada sigui impossible».

«La situació ha arribat a un punt en que persones amb feina i ingressos no troben casa per viure. Cada vegada més persones es veuen obligades a malviure en habitacions, en pisos-pastera, en cotxes o tendes de campanya», ha explicat la consellera d'Habitatge, Viviana de Sans, qui ha assenyalat que «el Govern és la institució que té les competències en matèria d'Habitatge i resulta imprescindible que adopti mesures d'urgència per solucionar un gravíssim problema social».

Així, el Consell ha proposat al Govern que doti de manera urgent a l'oficina de l’Ibavi d'Eivissa d'un servei d'assessorament i acompanyament jurídic. A més, demanen que traslladi a l'illa a tècnics de l’ Ibavi per actualitzar l'estat dels seus habitatges en règim de lloguer social, 73 en total, així com les que estan en règim de propietat de VPO, recuperant les que siguin usades de manera irregular. Igualment, el Consell exigeix que des de l’Ibavi es presti un servei de lloguer per garantir drets a propietaris i arrendataris i que se celebri una nova reunió amb la SAREB per exigir la cessió a l’Ibavi dels 21 habitatges que tenen a Eivissa

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid