x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Respostes i humor a la demagògia unionista pels fanalets dels Reis a Vic

La resposta a l'argument de l'"adoctrinament" no s'ha fet esperar, i nombrosos usuaris han contrarestat els termes demagògics de l'espanyolisme amb arguments punyents i humor

03/01/2017 Política

La convocatòria de l'ANC i Òmnium per omplir d'estelades les finestres i els balcons durant les cavalcades de Reis, i il·luminar el camí de "Ses Majestats" amb el fanalet de l'estelada, ha estat un èxit. Però ha generat un seguit d'atacs i crítiques des de l'espanyolisme, els partits unionistes i membres del govern espanyol.

Tal i com assenyala Vilaweb.cat a la seva notícia "Ofensiva mediàtica i política contra el fanalet de l’estelada per a la cavalcada de reis", tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, han critica la crida de l’ANC i Òmnium per haver politititzat "una celebració on els únics protagonistes haurien de ser els nens." També la diputada de Ciutadans Inés Arrimadas ha expressat que "necessitem tornar urgentment al seny" en referència a la campanya dels fanalets a Vic. En aquest sentit, tal i com assenyala aquest mitjà, també el secretari de comunicació de C’s, Fernando de Páramo, s'hi ha afegit a les crítiques manifestant que és  "lamentable que el PDeCAT, la CUP, Òmnium i l’ANC vulguin ficar la divisió, la separació i l’enfrontament en una festa com la Cavalcada."

Una ofensiva contra la convocatòria sobiranista a la qual s'hi ha afegit Societat Civil Catalana (SCC), que ha fet diverses gestions de pressió per evitar que TV3 restransmetés la cavalcada i els fanalets, i que ha denunciat en un comunicat que l'ANC i Òmnium pretenien aprofitar la retransmissió per a fer una "repugnant utilització" de "propaganda separatista mitjançant la instrumentalització política dels nens."

A la xarxa, usuaris espanyolistes situats en l'òrbita de Ciutadans i del PP han desplegat una campanya d'atacs contra la convocatòria dels fanalets de l'ANC i Òmnium a Vic, amb l'argument que pretenen "adoctrinar" els nens i joves en aquesta festivitat nadalenca.

Respostes amb arguments i humor a la demagògia

La resposta a la xarxa no s'ha fet esperar. Com és habitual en polèmiques del mateix estil, nombrosos usuaris de Facebook i de Twitter han contrarestat els termes demagògics emprats des de l'espanyolisme més visceral, segons els quals, en aquesta mena d'actes com el de la cavalcada de Reis "s'adoctrina" i "instrumentalitza els nens."

Les respostes als arguments unionistes han estat diversos i imaginatius, i acompanyats d'imatges prou explicatives, en què es mostra nens i nenes ensinistrats amb armes per part de cossos policials o militars, participants en processons catòliques, curses de braus o bé utilitzats fent-los repartir propaganda de Ciutadans, tal i com es pot comprovar a les piulades enllaçades:

 

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid