Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feminisme
Mor Núria Pompeia, pionera del còmic feminista
27/12/2016 Cultura

La dibuixant i periodista Núria Pompeia (Barcelona 1931-2006) ha mort aquest Nadal als 85 anys.

Pompeia va ser Creu de Sant Jordi el 2007 i va fer col·laboracions a Oriflama, Dúnia, Triunfo i Charlie Hebdo, entre moltes altres publicacions. Va ser una de les primeres dones a abordar la reivindicació feminista en les vinyetes.

Aquesta pionera del còmic feminista va estudiar art a l'Escola Massana i va iniciar la publicació de vinyetes als anys 60, amb el primer llibre amb contingut feiminista, 'Maternasis' (1967). Més endavant, amb 'Mujercitas' (1975), va mostrar les imposicions que pateixen les dones des del naixement. També va ser autora d'obres de narrativa, com els llibres Cinc cèntims (Una dotzena de contes) (1981) o Mals endreços (1998).

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid