Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rubí
El vot de qualitat de l’alcaldessa de Rubí tomba la moció de suport a Joan Coma i de rebuig a la judicialització de la política
09/11/2016 Política
Ajuntament de Rubí Ajuntament de Rubí

L’AUP va presentar, al Ple del passat 29 d'octubre, la moció de suport a Joan Coma d’urgència, l’endemà que el regidor de Vic Joan Coma, investigat i citat a declarar a l’Audiència Nacional per un presumpte delicte de sedició, decidís exercir la desobediència i no acudís a declarar davant de l’AN. La moció, a més d’expressar el suport al regidor en uns moments que són complicats, pretenia condemnar la judicialització de la política, una pràctica que està duent a terme el Govern de l’Estat espanyol de manera sistemàtica, ja sigui contra el regidor de Vic; contra el Govern de Badalona o contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós. La moció es va poder aprovar, ja que el resultat de la primera votació va ser d’empat a 12 (amb vots a favor d’ERC, l’AUPICV i el PDECat; els vots en contra de PSCCs i PP i l’abstenció de VR), amb la qual cosa el vot “de qualitat” de l’alcaldessa va acabar decantant la balança.

El regidor Aitor Sànchez, encarregat de defensar la moció, ha manifestat sentir “vergonya” de compartir Ple amb tots els regidors i regidores que no han mostrat el seu suport a Joan Coma, citat a declarar a  l’Audiència Nacional arrel d’una denúncia del feixista Josep Anglada; i ha recordat que “hem superat i perseverat durant la dictadura franquista, hem superat i perseverat durant la seva transició de tortures i calç viva, i que per molt que omplin les seves presons no renunciarem a ser lliures”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid