Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació
El moviment estudiantil convoca una nova jornada de lluita a la UAB

Dijous 17 de novembre se celebraran xerrades, activitats i una manifestació.

09/11/2016 Educació
L’any passat el moviment estudiantil de la UAB va organitzar un referèndum sobre la reforma de graus del 3+2 on l’estudiantat va demostrar que estava en contra de la imposada reforma universitària. Tot i el resultat, l'equip de rectorat va ignorar la posició estudiantil i es va convocar una vaga que va durar 3 dies a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard, coincidint amb la votació d'una moció presentada per la CUP-Crida Constituent on es demanava una moratòria del 3+2, el moviment estudiantil va caminar des de la UAB fins a les portes del Parlament per demanar-ne l'aprovació. L’any passat el moviment estudiantil va aconseguir paralitzar el 3+2.

Tot i aquesta petita victòria el moviment estudiantil no s'ha aturat i es segueixen organitzant mobilitzacions. La propera serà el proper dijous 17 de novembre en una Jornada de Lluita convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), SEPC i fins i tot el Consell d'Estudiants. Aquesta unió es justifica per sumar el màxim nombre de forces i exigir dues mesures fonamentals: la rebaixa del 30% de les taxes i la igualtat de preus de màster i grau. 

Durant tot el matí la UAB s'omplirà d’activitats, xerrades, debats i mobilització constant amb aturades de classes. "Tornarem a sortir de les aules per prendre la universitat", diuen els convocants. Desprès, baixaran a la manifestació convocada a les 17:00 a Plaça Universitat.

Els convocants justifiquen la mobilització per les retallades executades tant des de l’Estat Espanyol com des de la Generalitat, que han tingut com a conseqüència l’augment dels preus de les matrícules universitàries, entre elles la pujada de taxes del 66%, i la major mercantilització a la que s’ha exposat mai l’educació.

Podeu trobar més informació a l'esdeveniment de Facebook.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid