Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Els estudiants de la UAB convoquen un referèndum sobre l’aplicació del 3+2

Se celebrarà el proper 2 de desembre i hauran de repondre a la pregunta: Estàs a favor que es paralitzi l’aplicació del 3+2?.

17/11/2015 Educació

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han presentat aquest dilluns en roda de premsa el referèndum sobre el 3+2 convocat pel dia 2 de desembre d’enguany. Aquest tindrà lloc a totes les facultats del Campus de Bellaterra i esdevindrà una eina de mesura objectiva per constatar el rebuig a la reforma que s’ha expressat en els darrers cursos a través de nombroses mobilitzacions, jornades de vaga i accions reivindicatives arreu del territori.

El motiu que els ha portat a convocar aquest referèndum és l’aïllament en la presa de decisions i espais de debat al qual s’han vist sotmesos per part de les institucions de govern de la Universitat. És per això que exigeixen a les institucions universitàries que considerin els resultats vinculants i responguin així a la demanda expressada democràticament a través de les urnes.

El referèndum estarà impulsat pels membres de les assemblees de facultat i anirà dirigit als estudiants. No obstant això, queda oberta la participació a qualsevol entitat o organització que vulgui donar-hi suport. Afirmen que servirà per constatar que existeix una àmplia majoria contrària a l’aplicació del 3+2. Tanmateix, es posarà de manifest la voluntat d’obrir un procés democràtic de debat sobre el model d’educació.

La pregunta que es formularà als estudiants serà: Estàs a favor que es paralitzi l’aplicació del 3+2?. Per evitar possibles fraus i/o dobles votacions es comptarà amb els mecanismes adequats com ara l’ús d’un document en línia i el doble recompte. Aquest darrer estarà supervisat per un membre de l’equip de deganat de cada facultat. Els resultats es donaran a conèixer mitjançant una roda de premsa la mateixa nit del referèndum.

Valora
Rànquings
  1. Una carta-manifest d'històrics represaliats independentistes mostra la solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam
  2. Ha mort "L'avi" Josep Bou, l'independentista palamosí empresonat en l'Operació Garzón el 1992
  3. Ens ha deixat un (i ja són molts) de l’escamot dels que mai no reculen, "L'avi"
  4. Organitzacions de l'Esquerra Independentistes criden “aturar-ho tot” des del primer dia de judici
  5. La Forja convoca una mobilització per aturar el Consell de ministres del 21-D inspirada en el moviment de les armilles grogues
  6. 45 anys de la vaga de fam de Xirinacs mentre era empresonat a la Model
  7. El temps de Catalunya s'ha acabat
  8. 14-D: una gran vaga
  9. On és la Unitat Popular?
  10. Tancar portes a la ultradreta és també parlar de model de seguretat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid