Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Recordant el Mestre (Domènec Martí i Julià)

Article de Domènec Latorre i Solé publicat a la revista L'Intransigent, Periodich Nacionalista de Joventut (de la Unió Catalanista) núm. 33 Any II, del 19/6/1919. Número dedicat a Domènec Martí i Julià en la seva mort

22/10/2016 El fil roig

Companys: Joves tots, recordem-lo sempre el nostre mestre. Recordem a tot hora i arreu del Món el Dr. Domènec Martí i Julià, il·lustre president que fou, llargs anys, de la "Unió Catalanista"; recordem la seva tasca profitosa que avui encara és d'actualitat; seguim les seves ideologies, lluitem sens defallir per defensar-les: per tal d'honorar la seva memòria fem mans i mànegues el joves en ésser dignes deixebles del plorat Doctor.

No volguem fer servir mai el nom de Catalunya i el del Doctor per fer-nos un personalisme ni tampoc per procurar-nos un interès individualista.

Recordem que el el Dr. Domènec Martí i Julià tingué al seu entorn molts enemics; que en son camí topà amb molts obstacles, però ell -el Dr. Domènec Martí i Julià- mai s'atuí ni feu cas d'aquells enemics; fou sempre humil en tots sos treballs, i amb sos adversaris.

¿Per què nosaltres, joves, a exemple d'ell no podem imitar-lo? ¿Per què hem de restar barallats un amb altres com si no fóssem seguidors d'un mateix ideal?  Hi ha molta tasca a fer, però la principal és aquesta, la unió de tots com a joves, com a obrers i com a catalans: refermant sempre les paraules de l'abnegat cabdill:

Màxima llibertat individual, màxima llibertat col·lectiva, llibertat pels homes, llibertat pels pobles. nosaltres som fills de Catalunya i ciutadans del món.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid