Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifest de la Comissió de Portaveus dels presoners, encausats i encausades independentistes

Aquest document signat i fet públic l'abril de 1993 és un manifest que nomenava una Comissió de Portaveus dels presoners i encausats independentistes, formada entre altres destacats independentistes per Lluís M. Xirinacs, Jaume Soler, Carles Castellanos, Toni Lecha o Josep M. Cervelló. Aquesta comissió va obrir contactes i negociacions per vetllar pels drets dels presos i sondejar una sortida política digna i col·lectiva per als encausats, empresonats o exiliats

28/07/2016 El fil roig

Manifest

Els Presoners Encausats i Encausades de l'àmbit de l'independentisme català i d'esquerres hem nomenat una Comissió de Portaveus formada per:

Jaume Soler, Carles Castellanos, Josep Maria Cervelló, Toni Infante, Ermen Llobet, Lluís Maria Xirinacs, Toni Lecha, Narcís Sellas, Teresa Mas, Robert Samó, Ramon Moragues, Carles Riera i Joan Guinovart,

A través de la qual volem manifestar:

* Que hem lluitat -continuem lluitant- pels drets i per les llibertats polítiques, personals, socials i nacionals del nostre poble.

* Que ningú no té dret a exigir-nos que reneguem de la nostra lluita, ni que renunciem als seus legítims objectius: i menys encara a voler-nos forçar a la indignitat personal i política tot pretenent fer-nos col"laborar en la repressió del moviment per mitjà de la delació i d'altres formes de renúncia o rendició.

* Que reclamem el dret -reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans- de poder lluitar lliurement pels legítims objectius del moviment independentista català en un marc polític plenament lliure i democràtic.

* Que, d'acord amb aquests mateixos principis, pensem que cal denunciar la persistència d'importants obstacles i limitacions que, emparades pels vigents ordenaments constitucional i jurídic, s'oposen al lliure i efectiu exercici dels drets fonamentals del nostre poble. Aquestes limitacions i la seva persistència avui són, aquí i arreu, causa d'una més gran conflictivitat política i social, l'agreujament de la qual considerem per principis no desitjable, i menys encara resoluble per mètodes estrictament repressius.

* Que, per tot plegat, fem una crida a les entitats i organitzacions polítiques i socials del nostre poble, per intensificar i coordinar els esforços per l'assoliment del marc polític lliure i democràtic que per dret ens correspon com a poble i com a nació.

En aquest sentit, pensem que cal lluitar molt especialment

-per l'eradicació de la tortura, els maltractaments i els abusos de poder.

-contra les discriminacions per raó de condició i opció personal, social i política; i per la derogació de les lleis repressives.

-contra la repressió per motius polítics i socials: per l'Amnistia dels represaliats/des per aquests motius.

-pel reconeixement de la identitat nacional del nostre poble i del conseqüent exercici del Dret a l'Autodeterminació.

* I que, finalment, ens comprometem a aportar el nostre esforç en la lluita per aquests objectius concrets perquè la seva consecució progressiva ha de representar, tot superant les limitacions i coaccions actuals, un avanç efectiu cap a una societat catalana veritablement lliure, democràtica i solidària.

 

SIGNAT:

Jordi Bardina, Esteve Comelles, Marcel Dalmau, Sebastià Datzira, David Martínez, Josep Musté, Jaume Oliveras, Joan Rocamora, Ferran Ruiz, Vicent Conca, Ramon Lòpez, Josep Poveda, Xavier Alemany, Josep Bou, Artur Escútia, Alfred Ferrer, Antoni Infante, Eduard Lòpez, Oriol Martí, Guillem Pallejà, Ramon Piqué, Carme Porta, Xavier Puigdemont i Xavier Ros.

 

Països Catalans, 23-25 d'abril de 1993

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid