Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-0
Caminada i arrossada popular a Sant Climent Sescebes per aturar les pràctiques militars
11/10/2016 Drets i Llibertats

El dimecres 12 d'octubre, el "col·lectiu Alto el foc a l'Albera ha organitzat una caminada i dinar popular per conèixer l'entorn natural del camp de tir de la base militar de Sant Climent Sescebes.

Es farà una ruta de 2 horetes, al voltant de la zona militar, acompanyats d'experts sobre el patrimoni natural i cultural de l'entorn. Al final es farà una xerrada sobre l'estratègia i planificació de la base militar de Sant Climent i sobre la moció parlamentària -recentment aprovada al Parlament de Catalunya- sobre la desmilitarització de Catalunya. Si s'aplica aquesta moció, cal tancar el camp de tir de l'Empordà.

Alto el Foc és un col·lectiu creat per veïns i veïnes de les poblacions de l'Albera on se situa el camp de tir nascuda després d'uns incidents quan diverses mines van caure a tocar un habitatge. Diuen que estan tips de conviure amb trets i explosions. Després de l'incident, els responables de la base militar Álvarez de Castro van comunicar que es prenien algunes mesures. Però els veïns van iniciar les accions per intentar que es tanqui el camp de tir.

La caminada comptarà amb la participació de responsables polítics com Joan Olòriz d'ERC, i diputats de la CUP. A les xerrades intervindran veïns i veïnes explicant com conviuen amb les maniobres de l'exèrcit; experts per mostrar el valor del patrimoni on se situa; i un investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

Finalment hi haurà una arrossada popular per 7€. Si us hi voleu apuntar feu la reserva a l'apartat de notícies d'aquesta web

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid