Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
El Parlament obre el camí cap a la desmilitarització de Catalunya

El Parlament ha aprovat una moció de la CUP que insta el govern català a prohibir les maniobres militars en espais civils, a no permetre desfilades o evitar la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament o al Saló de la Infància.

15/07/2016 Drets i Llibertats

El Parlament ha aprovat una moció de la CUP que insta el govern català a prohibir les maniobres militars en espais civils, a no permetre desfilades o evitar la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament o al Saló de la Infància. Després de diverses transaccions entre Junts pel Sí i fins i tot el PSC, el text s'ha aprovat amb els vots en contra del PP i Ciutadans.

La moció insta a la Generalitat a prohibir les maniobres militars en espais no estrictament militars com són Collserola, Montserrat, L’Albera, Sant Climent Sescebes o Talarn. Així com la prohibició d'ctes d'exaltació militar i de legitimació de la violència i les armes, no permetent les desfilades militars i altres actes d'aquest tipus en espais civils a Catalunya.

També demana la no s'autorització a la participació i presència d'avions de combat de l'exposició aèria com la Festa del Cel i que s'eviti la presència de l'exèrcit en centres educatius o de formació ni atorgar ajudes a la indústria militar a Catalunya. En aquest punt com en altres, hi ha hagut l'abstenció del PSC.

D'altra banda, la moció preveu instar a la Generalitat que reclami al Ministeri de Defensa el traspàs, ja sigui al govern català o als ajuntaments, dels edificis propietat de l’exèrcit que estan en desús perquè es puguin destinar a usos civils.

BTV recorca que la demanda de l’Ajuntament en relació a Collserola no va resultar

Segons informa BTV, el mes de març passat, la Comissió de Presidència de l’Ajuntament ja va aprovar instar el Ministeri de Defensa perquè es deixessin de fer maniobres militars al voltant del Parc de Collserola. Tot i això, la Prefectura de la Inspecció General de l’Exèrcit va argumentar que les pràctiques són “imprescindibles per a la preparació i el sosteniment de la unitat”.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid