Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
JxSí i PP barren el pas a la ILP per una nova llei d’educació

Pels promotors de la ILP, "avui s’ha tancat així la porta a una altra iniciativa popular que no s’ha pogut ni debatre en profunditat en seu parlamentària demostrant els límits de la democràcia representativa davant iniciatives de la ciutadania"

18/05/2016 Educació

Junts pel Sí i el Partit Popular han posat punt i final al recorregut parlamentari de la ILP per una nova llei d’educació. Els dos grups han aprovat les esmenes a la totalitat. En canvi, la CUP, CSQEP i PSC han donat suport a la Inciativa, mentre que Ciudadanos s'ha abstingut.

A partir de les 15h s’han anat concentrant unes 400 persones en suport de la ILP que s’ha debatut mitja hora més tard.

L’encarregada de presentar la iniciativa en un parlament gairebé buit (amb només un 30% dels diputats) ha estat Rosa Canyadell, professora jubilada, ex portaveu d'USTEC·STEs (IAC) i membre de la Comissió promotora que ha començat destacant la necessitat d’un sistema educatiu “més just, igualitari, que apostés per la qualitat i la innovació, gratuït per tothom i que afrontés d'una vegada per totes el problema dels concerts”. Ha definit el dessolador panorama de l’educació pública actual que fa que hi hagi famílies que no poden portar els infants a la llar d’infants, cada vega més joves no poden entrar a la universitat, un 28% d’alumnes sota el llindar de la pobresa i beques menjador insuficients.

Ha criticat fermament la doble xarxa com a “principal element segregador en funció de la classe social de l’alumnat” i que s’emportin diners públics per perpetuar uns privilegis socials mentre hi ha escoles públiques en barracots. I la LEC perquè s’assembla massa a la LOMCE i que malgrat diu que s’ha d’invertir 6% en educació no s’ha acomplert mai. Com a referents a l’escola catalana hauria d’emmirallar-se en la somiada per Ferrer i Guàrdia i Marta Mata: una educació pública, comunitària al servei de les persones i no dels mercats o fundacions a privades. Front a les crítiques a la ILP de l’escola concertada ha recordat que hi ha precedent d’integració en la xarxa pública com van fer les escoles del CEPEPC als 80.

Davant la creixent mercantilització en l’educació pública ha afirmat que “No volem que els bancs i les empreses entrin a les nostres escoles i adoctrinin l'alumnat. L'escola és sagrada i les empreses i els bancs no hi tenen res a fer”. I ha reclamat condicions dignes pel professorat, ja que actualment hi ha no baixes que no es paguen, contractes precaris, vacances que no es paguen…

Ha preguntat als parlamentaris “Per què fan una llei de ILPs quan en 15 minuts volen llençar a la paperera una iniciativa legislativa popular per l'educació?” recordant que perquè un altre país sigui possible, una altra educació és absolutament necessària i que avui en dia necessitem un bon debat sobre educació i la ILP és una proposta que podria bastir la nova llei educativa.

Cap d’aquests arguments, ni les 96.000 signatures que l’avalen, ha servit per evitar el menyspreu de JxSí i el PP que han presentat esmenes a la totalitat. Malgrat que fins i tot el PP ha assumit que el model de concerts es carrega l'equitat i la igualtat d'oportunitats, JxSí n’ha fet una defensa encarnissada.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid