Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Ampli suport a la desobediència per avançar cap a República Catalana

El diputat de la CUP Benet Salellas ha assegurat que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència i construir la república catalana. "Al carrer va començar el procés, al carrer continua i només culminarà al carrer", ha remarcat.

08/05/2016 Política

Sota el lema 'Per les llibertats, avancem', milers de persones s'han manifestat aquest dissabte per carrers de Barcelona en suport a la desobediència per assolir la ruptura que permetrà avançar cap la República Catalana. La marxa convocada per la CUP amb el suport de nombroses organitzacions s'emmarca en la campanya 'Sense por'  en solidaritat amb els càrrecs electes investigats per subscriure la declaració rupturista del 9-N i també per haver mantingut l'estelada als edificis institucionals durant les jornades electorals.

La marxa es va iniciar a la plaça Universitat i va arriba a la plaça Sant Jaume, on es van fer els parlaments i una actuació musical d'Ovidi3, amb David Fernàndez, i la formació Ebri Knight, abans de donar per finalitzada la protesta. Han participat  unes 1.700 persones (segons la Guàrdia Urbana) i 10.000 (segons l'organització).

La manifestació ha comptat amb el suport del portaveu municipal d’ERC, Alfred Bosch, del diputat Joan Tardà, del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, dels regidors de Barcelona en Comú, Gala Pin, Jaume Asens; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; la vicepresidenta de l'ANC, Rosa Alentorn i el vicepresident de l'AMI Eduard Calvo

En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat de la CUP Benet Salellas ha assegurat que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència i construir la república catalana. "Al carrer va començar el procés, al carrer continua i només culminarà al carrer", ha remarcat.

Després que el cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, Francesc Homs, hagi carregat aquest dissabte contra la CUP acusant-la de "trencar el somriure" de l'independentisme, Salellas li ha demanat "que deixi d'empatollar-se en discursos de la vella política i baixi al carrer per participar sense cap privilegi en la construcció de la república catalana".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid