Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
L’Ajuntament de Celrà desatén el segon requeriment de l’AN espanyola amb el suport de tots els grups municipals

L’equip de govern recorda una vegada més que la decisió de desatendre l’Audiència Nacional es pren en consonància amb els acords adoptats en la resolució del Parlament: inici de la desconnexió i no-supeditació a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol.

04/03/2016 Política

A través dels Mossos d’Esquadra, el tribunal espanyol torna a reclamar la documentació de la moció de suport a la declaració de desconnexió del Parlament. El consistori tramet, com a resposta, el comunicat de suport a la decisió de l’equip de govern de desobeir l’Audiència que van signar al desembre CDC, iCelrà-ERC i la CUP.

El desembre passat l'Audiència Nacional va obrir diligències contra l’Ajuntament de Celrà per investigar si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions i ús indegut de fons públics en aprovar el 10 de novembre una moció de suport a laResolució 1/XI del Parlament de Catalunya [PDF], que declara l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república.

L’equip de govern va anunciar que farien cas omís del requeriment de l’Audiència Nacional, signat pel magistrat Santiago Pedraz, en què es demanava la resolució adoptada al ple municipal, la identitat de l'alcalde i els regidors i regidores que van votar-hi a favor i en contra, els informes de Secretaria i Intervenció i la resta de documentació que figurés a l’expedient.

Els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Celrà, Convergència Democràtica de Catalunya,  Independents per Celrà – Esquerra Republicana de Catalunya i Candidatura d’Unitat Popular – Poble Actiu, van emetre el 3 de desembre un comunicat de suport a la decisió de l’equip de govern de desobeir els requeriments de l’Audiència Nacional, que incloïa també “el desig que la mateixa determinació, així com la mateixa unanimitat entre les forces independentistes, s’estengui a la resta d’ajuntaments denunciats”.

D’aleshores ençà, s’han arxivat les diligències obertes contra altres municipis que van aprovar mocions en el mateix sentit, com Premià de Dalt, Sant Cugat del Vallès o Igualada. No obstant això, l’1 de març l’Ajuntament de Celrà ha rebut un nou requeriment, que en aquest cas l’Audiència ha vehiculat a través dels Mossos d’Esquadra.

En l’escrit, signat pel cap de la Comissaria General d'Informació, Manel Castellví, es reclama confirmació que la moció va ser aprovada i en quina data, la forma d’inclusió de la moció en l’ordre del dia, una especificació de si la seva aprovació “faculta l’alcalde per dur-la a terme executant els actes pertinents” (!), l’acta del ple, la gravació de la sessió, si existeix, les intervencions i posicionaments de tots els regidors i regidores, i els informes de Secretaria i Intervenció.

Davant aquesta nova petició, els tres grups municipals es van reunir dimecres passat 2 de març, van tornar a mostrar el seu suport al Govern en la decisió de mantenir la negativa a enviar cap mena de documentació sobre la moció i van acordar respondre al requeriment amb el text del comunicat conjunt subscrit el 3 de desembre.

L’equip de govern recorda una vegada més que la decisió de desatendre l’Audiència Nacional es pren en consonància amb els acords adoptats en la resolució del Parlament: inici de la desconnexió i no-supeditació a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid