Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llengua
La CAL, guardonada amb la Creu de Sant Jordi

Ha estat guardonada 'pel seu treball continuat, al llarg de vint anys, a favor del català'. Aquest és un reconeixement als col·lectius i persones que han contribuït a promoure l’ús social del català a través de la CAL

13/04/2016 Cultura
El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitatsque s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)ha estat una de les entitats guardonades «pel seu treball continuat, al llarg de vint anys, a favor del català, amb el suport a polítiques que incrementin el seu ús social, n’afavoreixin la plena normalització i reclamin el reconeixement de la unitat de la llengua a tots els territoris on es parla. [...] Les seves campanyes i els seus projectes fan que la llengua catalana i la cultura en què s’expressa siguin socialment més integradores».

El guardó s'entregarà en un acte institucional el proper 26 d'abril. Des de la CAL expressem la nostra immensa satisfacció per aquesta distinció que arriba coincidint amb els 20 anys de recorregut de l'entitat. Aquest guardó és tot un reconeixement als col·lectius i persones que han contribuït al llarg d'aquests anys a promoure l'ús social del català a través de la CAL.

La Creu de Sant Jordi és una distinció creada per la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de «distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural». És una de les distincions més prestigioses que es concedeixen a Catalunya, juntament amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya i del Premi Internacional Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid