Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
Etxeberria a Ràdio Irratia: de les fosses del franquisme a la tortura contemporània

Info7 Irratia ha publicat una entrevista al metge forense Paco Etxeberria, que respon a preguntes sobre les fosses dels franquisme i sobre la vulneració de drets humans més contemporània

20/04/2016 Internacional
Info7 Irratia ha publicat una entrevista al metge forense Paco Etxeberria, que compta amb una llarga trajectòria en la investigació de la tortura als detinguts per part de cossos armats.

Etxeberria ha format part de nombroses investigacions i tasques de divulgació en temes com les exhumacions de la guerra civil espanyola i la dictadura franquista, sobre memòria històrica i sobre la tortura. Ha participat en investigacions de casos que són part de la història contemporània del País Basc com sobre les morts de la Bahia de Pasaia, de Mikel Zabalza o Lasa i Zabala.

Forma part de la societat d'estudis Aranzadi, gràcies a la qual s'han recopilat més de 5000 denúncies de tortures recollides al País Basc.

Entrevista a Info7 Irratia

A l'entrevista Etxeberria respon a la pregunta si les exhumacions són per causa política que "Doncs sí, és clar que sí (...) és per qüestió política pel que allà baix hi ha gent assassinada. És per qüestió política pel que no s'han investigat mai els fets... Jo acostumo a dir que no hi ha cap fossa amb només ossos. Les fosses de carn i ossos. Que pas amb aquestes famílies?"

L'entrevista l'especialista respon a d'altre preguntes sobre la vulneració de drets humans més contemporània, a les desaparicions i les morts sota custodia a les casernes, i sobre la pervivènvia de la tortura

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid