Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1981 Joxe Arregui és torturat fins la mort per policies espanyols

1981 Joxe Arregui és torturat fins la mort per policies espanyols

13/02/1981 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1981 Joxe Arregui moria a conseqüència de les tortures a què vas ser sotmès per part d'agents de la policia espanyola.

Joxea Arregi va morir el 13 de febrer de 1981 a l'Hospital Penitenciari de Carabanchel després d'haver estat torturat a la Direcció General de Seguretat de Madrid per membres de la Policia espanyola. Després de la seva detenció a la capital d'Espanya el 4 de febrer de 1981, al costat de Isidro Etxabe, va passar a les dependències de la Direcció General de Seguretat a Madrid on, en aplicació de la legislació antiterrorista vigent en el moment, el van mantenir incomunicat i sota interrogatori durant nou dies. A l'interrogatori van participar 72 agents del cos policíac i va acabar amb l'ingrés del detingut, sospitós de la seva pertinença a ETA Militar, a l'Hospital Penitenciari de Carabanchel el dia 12 de febrer a les 17:30 hores. L'endemà moria, amb hematomes, cremades i tota mena de lesions físiques.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid