Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
"Punto y seguido", un web per localitzar i denunciar públicament els torturadors

El web "Punto y seguido" és una iniciativa nascuda a l'Estat espanyol per perseguir torturadors

14/10/2013 Drets i Llibertats

El web, amb una estructura i aparença semblant a la Viquipèdia, es va crear per localitzar y denunciar públicament els torturadors a l'Estat espanyol i Llatino-amèrica. Pretén localitzar i documentar els casos de tortura "a través de denúncies, testimonis, memòries, etc, etc, alhora que assenyalem i avergonyim públicament aquestes persones."

Es tracta d'una iniciativa que "a través de la col·laboració ciutadana i de forma anònima" recopila informació de qualsevol tipus sobre repressors, torturadors i criminals contra els Drets Humans. Els seus impulsors assenyalen que l'objectiu "és localitzar aquestes persones, amb noms i cognoms, per facilitar el seu enjudiciament per tribunals internacionals en accions com la coneguda Querella argentina contra els crims del franquisme o la Querella pels bombardejos italians de Barcelona durant la Guerra Civil, o poder assenyalar i avergonyir públicament a aquestes persones, mentre els processos judicials no prosperen.

Aquesta "Viquipèdia" sobre la tortura i dels crims d'estat conté diverses classificacions, com les següents, encara pendents de completar, especialment pel que fa als casos que han afectat els Països Catalans i altres noms de trajectòria repressiva (per exemple destaca l'absència del recentment alliberat coronel Martínez Galindo):

15M (1)

Aviació Italiana (21)

Bebès robats (6)

Brigada Político-Social (123)

Centres d'Internament d'Extrangers (0)

Amb ordre de detenció internacional (4)

Funcionaris de presons (7)

Guardia Civil (4)

Tribunal de Orden Público (45)

Tribunals Militars (19)

També conté altres apartats amb abundosa informació sobre torturadors en parador desconegut, amb coneixement o sospita d'haver traspassat, o pendents de cercar.

Participació en la denúncia

També conté uns apartats interactius per participar en la persecució dels torturadors, com ara la secció Aquí expliquem com participar en rld continguts de Punto y Seguido, i la secció per "adoptar" (cuidar-se del seguiment d'aquests responsables de crims contra els drets humans) un dels torturadors denunciats: Com adoptar un torturador/repressor i cercar-ne informació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid