Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Convergència torna a vetar les mocions sobiranistes a la Diputació de Tarragona
29/04/2016 Política
Diputació de Tarragona Diputació de Tarragona

Un cop més, i ja en van tres, Convergència ha vetat al Ple de la Diputació de Tarragona una moció de la CUP de caràcter sobiranista. A diferencia del que fa a la resta del principat, on els convergents han donat suport a les mocions dels ajuntaments a favor de la declaració del 9N, a Tarragona no. Si primer va ser la moció per pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, i després la moció de suport a la Declaració del Parlament del 9N, al ple d'avui ha estat el torn d’una moció de suport als càrrecs electes investigats per l'Audiència Nacional espanyola i demanant que es pengi l’estelada a la façana de la Diputació.

A diferència d’anteriors ocasions, el motiu pel vet d’aquesta moció ha estat per qüestions processals, tot i no tenir cap mena de fonament jurídic. Per aquest motiu, la CUP tornarà a presentar aquesta moció en el proper plenari i obrirà converses amb ERC per tal de presentar-la conjuntament. No obstant, el diputat provincial de la CUP David Vidal, s’ha ratificat de nou en que “a la Diputació ens trobem amb un tap per avançar en el procés constituent que se diu Convergència, i concretament Josep Poblet [president de la diputació, membre de Convergència i investigat pel Cas INNOVA]. Crec que des de Convergència haurien d’actuar al respecte per fer avançar plegats el procés en la mateixa direcció”. I, per últim s’ha preguntat, “amb quina cara se poden vetar aquestes mocions quan hi ha alcaldes convergents al territori que estan sent investigats per l’aparell judicial espanyol”.


Des del 2 de novembre, la CUP penja cada dia l’estelada al seu despatx de la Diputació, mentre que el servei de seguretat per ordre del president de la Diputació, Josep Poblet, la retira de nit. Una situació que la CUP ja ha denunciat reiteradament i que Convergència empara amb la legislació espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid