Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Anunci dún pla d'ajuda consensuat entre KurdisCat i l'Ajuntament de Barcelona per a Kobanê

La ciutat de Kobanê, al Kurdistan de Síria, va ser escenari de batalla de la milícia kurda contra el Daesh (Estat Islàmic).Una batalla que es va guanyar, però el 70% va quedar destruïda.

01/04/2016 Internacional

Avui, el ple de l'Ajuntament de Barcelona aprovarà una moció d'ajuda per a la reconstrucció de la ciutat kurda de Kobanê. El Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan (KurdisCat) ha provat d'aconseguir el consens de tots els grups municipals però malauradament, a darrera hora, algun se n'ha desmarcat malgrat el seu compromís des de fa setmanes.

Kobanê

La decidida resistència dels homes i les dones kurdes en aquesta regió fronterera estratègica del Kurdistan sirià (Rojava) va inspirar a la gent i els governs de tot el món quan van repel·lir, amb èxit, el setge de la seva ciutat Kobanê per l'Estat Islàmic (IS) fa poc més d'un any. La seva lluita es va convertir en un símbol de la resistència popular a les horribles atrocitats comeses per l'IS i la seva violència despietada.

En resposta, l'1 de novembre de 2014, es va llençar una crida internacional a tot el món per mostrar la seva solidaritat amb Kobanê i per a l'assistència humanitària i material. Des de KurdisCat, els darrers mesos ha estat treballant amb els diferents grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona per a concretar, en fets, la petició.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid