Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Unes 50 persones a la concentració de KurdisCat per Kobanê a Barcelona

En els diferents parlaments, en català i kurd, s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê.

01/11/2015 Internacional

Mig centenar persones s’han concentrat avui, 1 de novembre, al consolat de Turquia on han realitzat una protesta pacífica. La concentració, organitzada per KurdisCat-Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan ha tingut l’adhesió de sindicats entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries CUP,ERC i ICV-EUiA. En els diferents parlaments, en català i kurd, s’ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Barcelona, de Diren Gezi Barcelona, també han denunciat aquests fets i el govern islamista de l’AKP.

En els parlaments de KurdisCat on s’ha agraït la presència als assistents. Jordi Vàzquez ha explicat el context de la mobilització per la ciutat síria i el setge que ha patit per l'Estat Islàmic, Javier Oliden, acabat d'arribar del Kurdistan sirià ha destacat que aquestes mobilitzacions són molt agraïdes per part de la població kurda, que ajuden a trencar el mur de silenci. La prioritat, ara mateix és crear un corredor humanitari cap a Kobanê que el govern turc bloqueja. Finalment Amina Hussein, originària del Kurdistan sirià, ha reconegut la difícil situació que viu Kurdistan i la força que rep en mobilitzacions com la d'avui. En aquest sentit cal destacar que nombrosos kurds i turcs residents a Catalunya han participat a la mobilització.

Entre els participants hi havia Gabriela Serra, diputada de la CUP; Oriol Amorós, d'Esquerra Republicana de Catalunya i diputat de Junts pel Sí; María José Lecha i Josep Garganté, regidors de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Miró d'Estat Català i Àngels Tomàs de l'àrea d'internacional d'Esquerra Unida i Alternativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid