Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANTIFEIXISME
Sant Andreu es mobilitza de nou contra la cessió d'un terrenys públics als legionaris

El veïnat demana a l’Ajuntament i les Administracions corresponents que treballin per construir els equipaments planificats al districte

23/02/2014 Drets i Llibertats

Vora mig miler de persones s'han manifestat aquest matí pels carrers de Sant Andreu del Palomar de Barcelona en contra de la cessió d'uns 5.000 metres quadrats de terrenys a "la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios". La protesta convocada per l'Assemblea Antifeixista de Sant Andreu sota el lema “Fora Legionaris! Ni a Sant Andreu, ni enlloc!" comptava amb el suport de diverses entitats i organitzacions veïnals, entre elles la CUP.

Cal recordar que havia la possibilitat que l'extrema dreta fes una contramanifestació. Ara bé, aquest matí han aparegut cartells i pintades del partit ultra Democracia Nacional i també d’exaltació a la Legión, a la plaça Orfila i a diversos indrets del barri, per la qual cosa els organitzadors dels actes antifeixistes, amb l’ajuda d’una escala, han aconseguit esborrar els missatges feixistes.

A continuació els veïns han participat en una xocolatada popular, una lectura de poemes i una representació teatral d'una obra de Dario Fo. Després de la lectura del manifest antifeixista, s'ha iniciat la marxa pels carrers del centre del barri fins arribar davant a la seu cedida als Legionaris, en unes antigues dependències militars situades en el passeig de Torras i Bages, situat enfront de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Tot i així, la protesta ha continuat fins a arribar a la plaça del Comerç, on ha finalitzat.

Terrenys públics

El Consorci de la Zona Franca va comprar l’any 2004 els terrenys al Ministerio de Defensa i té previst aixecar-hi pisos privats (i de protecció oficial) i construir equipaments per als veïns (actualment una part dels terrenys estan ocupats per una comissaria dels Mossos d'Esquadra). La cessió dels 5000 metres quadrats dels terrenys a la “Hermandad” la va aprovar el Consorci de la Zona Franca on hi ha representants de l’Estat, de la patronal i dels sindicats i que està presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Protestes a la seu del districte

El passat 6 de febrer, uns 200 veïns de Sant Andreu es van manifestar a la porta de la seu del districte (on es celebrava un ple extraordinari per discutir els pressupostos municipals) sota el lema “Fora feixistes, ni a Sant Andreu ni enlloc”. Una part dels manifestants van entrar al ple per llegir el manifest que reclama, que “cap espai de propietat municipal es pugui dedicar a activitats d’exaltació del militarisme i del feixisme”. Després de llegir el manifest els veïns van abandonar la seu del districte i van seguir manifestant-se pels carrers de Sant Andreu. Les mobilitzacions tenen el suport de diverses entitats del barri entre les quals hi ha  l'Associació de Veïns.

Per la seva part, el nucli de Sant Andreu de la CUP Barcelona ha exigit la retirada immediata de la cessió d’espais gratuïts a "entitats espanyolistes, genocides i que fan apologia de la mort" i apunta que aquesta cessió suposa un greuge per al veïnat de Sant Andreu i el seu teixit associatiu, per les reiterades demandes d’espai que s’han fet arribar al Districte de Sant Andreu des de les entitats i associacions del poble, les quals porten anys demandant a l’Ajuntament espai per a poder dur a terme les seves activitats sense que hagin estat ateses. Tenint en compte que "la Hermandad està vinculada a una institució insigne de l’espanyolisme més ranci, antidemocràtic i defensor de valors anacrònics als temps actuals".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid