Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
Presentació a Granollers de la plataforma «No ens Vendreu la Moto» per aturar l'Espai Motor

Un projecte d'oci, comerç i turisme planejat principalment al terme municipal de Granollers i també a Montmeló i Parets

19/02/2016 Territori

El proper dimecres a les 19.30, el Museu de Granollers aplegarà la presentació de la plataforma «No ens Vendreu la Moto». El seu objectiu es oposar-se a l'Espai Motor. Un espai d'oci, comerç i turisme que la Generalitat projecta principalment al sud del terme municipal de Granollers en el marc del Pla Director Urbanístic del Circuit de Velocitat Barcelona-Catalunya.

La plataforma, integrada inicialment per diferents entitats ecologistes, polítiques i de defensa del territori, té com a objectiu inicial donar a conèixer a l'opinió pública les ombres que planegen sobre l'anomenat Espai Motor i les conseqüències negatives tant per al territori com per a les persones que tindria el pla d'arribar a desenvolupar-se.

Segons la plataforma, "és un projecte que la mateixa Generalitat qualifica com un «sector turístic, d'oci i comercial», una categoria similar a la d'altres planejaments projectats a Catalunya com el del Centre Recreatiu i Turístic de Salou, també anomenat BCNWorld. En canvi, de cara a l'opinió pública del territori des de les administracions locals s'està promocionant aquest pla com si es tractés d'un sector eminentment industrial quan ni la Generalitat ni moltes de les seccions del projecte que ja es coneixen apunten en aquesta direcció".

Els que preocupa a la plataforma i que l'ha motivat a constituir-se són les afectacions mediambientals, socials i econòmiques que podria tenir aquest projecte, ja sigui pel probable impacte en els corredors biològics entre Gallecs i la Serralada Litoral, en el riu Congost, en Can Cabanyes i en l'espai rural de Palou; com l'increment de la contaminació a causa de l'augment del trànsit en una àrea precisament ja denunciada per la Unió Europea o la promoció d'un model econòmic de grans superfícies i precarització laboral, entre d'altres.

Inicialment a la plataforma s'han integrat entitats com la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (Depana), Ecologies en Acció i La Magrana Vallesana, organitzacions polítiques com CUP Granollers, la Crida per Granollers-CUP, Podem Granollers, Arran i Esquerra Unida i Alternativa, i persones vinculades a col·lectius com, per exemple, Granollers en Transició i Granollers Pedala.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid