Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Barcelona retira la Medalla d’Or de la Ciutat que el govern del PSC va atorgar a la infanta Cristina

La proposta ha tingut els vots favorables de la CUP, ERC, Barcelona en Comú, CiU i el PSC (tot i que va ser un alcalde del PSC qui va atorgar la medalla a la infanta). El PP i C's s'han abstingut.

20/01/2016 Política

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui retirar a Cristina de Borbó la medalla d’or que el consistori li va concedir. La proposta ha tingut els vots favorables de la CUP, ERC, Barcelona en Comú, CiU i el PSC (tot i que va ser un alcalde del PSC, Pascual Maragall, qui va atorgar la medalla a la infanta). Aquest canvi del PSC sorprén si es recoda que l'Ajuntament governat per Joan Clos va arribar  a mentir sobre el nombre d'assistents a les celebracions de l'enllaç reial donant la xifra de 210.000 persones quan en realitat, segons la Guàrdia Urbana, van ser 70.000 les persones que van anar a veure la parella o que va publicar la notícia que el nuvi de la Infanta Cristina es posava al dia d'alguns tributs endarrerits volent donar així una bona imatge d'Iñaki Urdangarin la realitat era que el futur Duc de Palma tenia un deute de 476.310 pessetes amb l'Ajuntament de Barcelona. Deutes contrets per no pagar ni multes de trànsit, ni l'IBI del seu pis i el seu aparcament ni els impostos de circulació del seu cotxe esportiu i de la seva motocicleta o que el departament de comunicació es va veure obligat a publicar la notícia perquè els deutes havien estat filtrats a diversos mitjans per un anònim “Comitè Anticorrupció”.

A mes a més el consistori va pressionar les colles castelleres de la ciutat de Barcelona (Colla dels Castellers de Barcelona i Colla dels Castellers de Sants) insinuant que es podia retirar la subvenció que reben anualment sinó actuaven davant la parella reial a la plaça de la Mercè. Els castellers assistents a l'acte van haver de passar un control policial previ que va vetar l'accés als membres de la colla suposadament relacionats amb activitats polítiques considerades “inadequades” fet que demostrava l'existència de fitxers policials basats en activitats polítiques (la llista amb els noms dels membres de les colles i els seus números de DNI corresponents van ser entregats a la policia espanyola pels caps de colla sense que els interessants en tinguessin cap coneixement). Cal dir també, que la Colla dels Castellers de Barcelona va col·laborar sense gaire resistència a aquestes pressions municipals arribant al punt de censurar a la seva revista un article contrari a la citada actuació castellera.

Finalment cal recordar la repressió exercida per membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra un grup d'independentistes que es manifestaven a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra l'enllaç reial durant el pregó de les festes de la Mercè d'aquell any.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid