Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reapareixen els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK)

Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) fou una organització armada activa a zones urbanes turques entre els anys 2004 i 2010

27/12/2015 Internacional
Reapareixen els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK) Reapareixen els Falcons de la Llibertat del Kurdistan (TAK)
Segons informa el kurdiscat, Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) fou una organització armada activa a zones urbanes turques entre els anys 2004 i 2010. La seva acció militar va malmetre el turisme turc així com infraestructures econòmiques o naus industrials.

Després de cinc anys de silenci, TAK va reaparèixer el 23 de desembre de 2015 atacant amb llença coets l'aeroport de Sabiha Gökçen, a Istanbul. En l'acció va morir una persona i van quedar malmesos cinc aparells.

TAK, Falcons de la Llibertat del Kurdistan, s'ha vist obligat a reactivar aquest tipus d'accions arran de la brutalitat que l'estat turc opera a les zones kurdes contra la població civil. Brutalitat, cal dir-ho, que troba un ignominiós silenci per part de les potències occidentals suposades defensores dels drets humans i les pròpies organitzacions que diuen defensar aquests drets. Ahir mateix, les forces turques van assassinar un bebè de cinc mesos a la ciutat kurda de Cizre.

En un comunicat, el grup paramilitar assegura que "A partir d'ara, nosaltres com a TAK no seren responsables de la seguretat de les aerolínies internacionals que viatgin a Turquia ni dels turistes estrangers o ciutadans de l'estat turc".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid