Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31D
Crònica de la Diada de Mallorca de l'Esquerra Independentista

Enguany s’ha constituït el Bloc d’Unitat Popular, el qual aglutina la majoria d’organitzacions rupturistes de l’illa.

31/12/2015 Política

Una vegada més torna la diada de Mallorca, en la qual es commemora la incorporació de les illes a la cultura i nació catalanes. 786 aniversari de l’entrada de les tropes de Jaume I a la Ciutat de Mallorca.

Aquest any hi ha hagut novetats destacades. Entre aquestes destaca la creació del primer nucli local de la CUP, a Palma, i el BUP (Bloc d’Unitat Popular), plataforma que engloba la majoria d’entitats i organitzacions de l’esquerra independentista i anticapitalista de l’illa.

Els actes més rellevants tingueren lloc a partir de diumenge 27 amb una xerrada organitzada per Arran Palma sobre la independència, al casal Voltor Negre, amb la participació de membres d’ Endavant, Grup Blanquerna, Llibertàries i CUP Palma. Posteriorment, dia 28 a Manacor, hi hagué un acte de l’EIM (Endavant, Arran, SEPC).

Dimarts 29 es dugué el primer acte organitzat de la, recentment creada, assemblea local de la CUP, celebrat al Teatre Sans, al qual hi assistí el diputat Antonio Baños. El lema de l’esdeveniment fou “Barri a barri, construïm l’alternativa”. Podeu llegir el discurs de la CUP Palma.

L’acte acabà amb un concert teatralitzat del grup “Indígena Atack”.

Dia 30 es va dur a terme el principal acte de l’Esquerra Independentista de Mallorca, amb una xerrada, a les 12 h a la plaça del Tub, del diputat Josep Manel Busqueta, un membre del col·lectiu de l’assemblea de docents i una companya de les Feministes Encausades. L’acte va concloure amb un dinar popular al local d’Ecoxarxa.

Per l’horabaixa, durant la manifestació, el grup més nombrós i combatiu fou l’encapçalat pel BUP (Bloc d’Unitat Popular). Es varen fer proclames amb un clar contingut anticapitalista i antifeixista. El lema fou “Construïm la Unitat Popular”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid