Universitats
Els estudiants de la UAB convoquen un referčndum sobre l’aplicació del 3+2

Se celebrarà el proper 2 de desembre i hauran de repondre a la pregunta: Estàs a favor que es paralitzi l’aplicació del 3+2?.

17/11/2015 Educació

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han presentat aquest dilluns en roda de premsa el referèndum sobre el 3+2 convocat pel dia 2 de desembre d’enguany. Aquest tindrà lloc a totes les facultats del Campus de Bellaterra i esdevindrà una eina de mesura objectiva per constatar el rebuig a la reforma que s’ha expressat en els darrers cursos a través de nombroses mobilitzacions, jornades de vaga i accions reivindicatives arreu del territori.

El motiu que els ha portat a convocar aquest referèndum és l’aïllament en la presa de decisions i espais de debat al qual s’han vist sotmesos per part de les institucions de govern de la Universitat. És per això que exigeixen a les institucions universitàries que considerin els resultats vinculants i responguin així a la demanda expressada democràticament a través de les urnes.

El referèndum estarà impulsat pels membres de les assemblees de facultat i anirà dirigit als estudiants. No obstant això, queda oberta la participació a qualsevol entitat o organització que vulgui donar-hi suport. Afirmen que servirà per constatar que existeix una àmplia majoria contrària a l’aplicació del 3+2. Tanmateix, es posarà de manifest la voluntat d’obrir un procés democràtic de debat sobre el model d’educació.

La pregunta que es formularà als estudiants serà: Estàs a favor que es paralitzi l’aplicació del 3+2?. Per evitar possibles fraus i/o dobles votacions es comptarà amb els mecanismes adequats com ara l’ús d’un document en línia i el doble recompte. Aquest darrer estarà supervisat per un membre de l’equip de deganat de cada facultat. Els resultats es donaran a conèixer mitjançant una roda de premsa la mateixa nit del referèndum.