Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitat
Estudiants de la UV es tanquen contra el 3+2
28/02/2015 Educació
Durant les passades dues nits i coincidint amb la vaga i la manifestació que han convocat les associacions estudiantils en contra de l'anomenat ‘3+2’ del ministre d'educació espanyol, un centenar d'estudiants de la Uiversitat de València (UV) s'han tancat a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació per organitzar-se en contra del model universitari que pretén implantar el Ministeri d'Educació espanyol.

El tancament es va planejar el 18 de febrer en una assemblea que constituí la Marea Universitària de la UV i va començar la nit del 24 amb reunions de les distintes comissions del moviment per tal de traçar un pla d'actes i mobilitzacions en contra del ministre Wert i els seues plans educatius.

La jornada ha tinguts diferents actes, ja que el dia 25 els alumnes organitzaren unes Jornades en Defensa de l'Educació Pública. Al matí va tenir lloc una Taula Rodona al voltant de ‘La universitat d'ahir i de hui: canvis educatius des de la transició fins els nostres dies’, en la qual intervingueren els catedràtics Vicente Sanfélix i Sergio Sevilla, i els professors Luis Aguilar, Jordi Valor i Agustín Domingo. A l'acte acudiren uns 150 estudiants i durant un poc més de dues hores es van debatre els canvis que han tingut lloc des de la implantació del Pla Bolonya fins l'última proposta de Wert, així com altres canvis que s'han donat a la Universitat des del final de la dictadura.

L'ambient va ser reivindicatiu, amb una sèrie de tesis de fons que concità el consens dels presents: en primer lloc, des del Pla Bolonya assistim a un procés de reconversió financera amb tendència cap a la privatització de la universitat pública, de la qual l'augment de les taxes dels últims anys és la prova més fefaent; en segon terme, assistim també a una exagerada burocratització de la universitat que és l'efecte dels nous models de gestió; i, en tercer lloc, que seria desitjable obrir un debat social i polític al voltant dels objectius i l'estructura de la universitat. Les Jornades es tancaren a la vesprada amb una sessió de cinefòrum i amb l'actuació del poeta i actor Héctor Arnau.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid