Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Txarango, amb cinc guardons, són els grans protagonistes dels XVII Premis Enderrock

La gala s’ha dedicat a Gato Pérez, Ovidi Montllor i Xavier Cugat i s’han lliurat guardons al director de cinema i escenògraf Lluís Danés i al productor Miqui Puig

27/03/2015 Cultura

Aquesta nit passada s’ha celebrat la gala de la XVII edició dels Premis Enderrock– Premis de la Música Catalana 2015, dedicada a Ovidi Montllor, Gato Pérez i Xavier Cugat, i presentada per la parella humorística Xuriguera & Faixedas. La llotja d’autoritats ha quedat buida en senyal de dol per l’accident aeri. La Nit Enderrock s’ha convertit en un acte de reivindicació i defensa de la cultura del país, alhora que un retrat fidedigne del panorama musical en català, amb cabuda per a tots els estils i gèneres. La gala s’ha celebrat enguany en el marc del cicle Girona Districte Musical, que ha concentrat activitats musicals, presentacions i concerts al llarg de tota la setmana i durant la jornada d’ahir al centre de la capital gironina.

Per tercer any consecutiu, el Teatre Municipal de Girona ha acollit la gala anual de la música que ha estat retransmesa per La Xarxa a través d’una vintena de televisions locals, a més d’haver comptat amb una gran seguiment per part dels principals mitjans de comunicació. En aquesta XVII edició, una trentena de grups i artistes –encapçalats per Txarango, coronats per públic i crítica com el millor artista de l’any– han passat per l’escenari per recollir els guardons.

La gala ha arrencat amb la guitarra i la veu de Toti Soler que ha interpretat “Petita festa” (sobre un text de Marià Manent-Li Po) i juntament amb Sílvia Pérez Cruz, “Cançó de suburbi” (basada en un poema de Josep Maria de Sagarra i popularitzada amb Ovidi Montllor)i que ha permès crear un clima de gran expectació i reconeixement per retre-li un sentit homenatge pels seus 50 anys de trajectòria. Un Toti Soler emocionat ha recollit el guardó de mans del director Editorial d’Enderrock, Lluís Gendrau, que l’ha definit com “el més gran compositor i intèrpret català de música popular de tots els temps”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid