Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Occitània
Manifestació per la llengua occitana a Montpeller
20/10/2015 Internacional
Manifestació per la llengua occitana a Montpeller Manifestació per la llengua occitana a Montpeller

L'Institut d'Estudis Occitans (IEO) i les escoles associatives Calandretes han cridat a una nova mobilització a favor de la llengua occitana, que tindrà lloc el 24 d'octubre vinent a Montpeller. Serà la cinquena sota el lema "Anem Òc! Per la lenga occitana", i coincidirà amb el desè aniversari de la primera, que es fa fer a Carcassona.

Si les manifestacions precedents havien tingut lloc a Carcassona, Besiers i Tolosa, aquesta vegada serà el torn de Montpeller, que probablement podrà veure desfilar pels seus carrers desenes de milers de persones que reivindicaran un reconeixement superior per a la llengua occitana.

La marxa s’iniciarà a les dues de la tarda a l’Esplanada Charles de Gaulle. Aquesta –previsiblement– gran manifestació comptarà també amb un vilatge occitan durant tot el dia i un concert final que inclourà també balls i danses populars.

La manifestació es farà poques setmanes abans de les eleccions regionals de França, on es renovaran els consells regionals de tot el territori estatal. També dels occitans, que després de la reforma aprovada l'any passat seran quatre: Aquitània-Llemosí-Poitou-Charentes, Llengadoc-Rosselló-Migdia Pirineus, Alvèrnia-Roine Alps i Provença-Costa Blava. 

La direcció de l'IEO confia que el mateix dia es convoquin altres manifestacions paral·leles en altres nacions sense estat de l'Hexàgon, com va passar el 2012. Aquell any, i a banda de Tolosa, van haver-hi manifestacions a Quimper (Bretanya), a Baiona (País Basc), a Estrasburg (Alsàcia), a Perpinyà (Catalunya) i a Ajaccio (Còrsega), segons apunta Nationalia.cat

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid