Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per dignitat
Demanen al Parlament Europeu que retiri el Premi Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana

Els signants consideren que algunes pràctiques d’aquesta entitat són incompatibles amb valors de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea (concòrdia, convivència, respecte, tolerància, i llibertat d'expressió) que reconeix el Premi.

30/10/2015 Drets i Llibertats

La Comissió de la Dignitat, Amical de Mauthausen, SOS Racisme, Fundació Congrés de Cultura Catalana, i Fundació Catalunya Fons, i diverses persones entre les quals es troben els eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa, Jordi Sebastià o el també eurodiputat i històric sindicalista francès, José Bové i el soci fundador i exresponsable internacional de premsa de SCC, Marcus Pučnik; han tramés al Parlament Europeu un manifest “La societat civil de Catalunya, per la dignitat”  per demanar que aquest organisme retiri el Premi Ciutadà Europeu 2014 a Societat Civil Catalana. Els signants consideren que  algunes pràctiques d’aquesta entitat són incompatibles amb valors de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea (concòrdia, convivència, respecte, tolerància, i llibertat d'expressió) que reconeix el Premi.

L'abril de 2014 es presentava públicament Societat Civil Catalana (SCC) amb aquest nom, ha intentat apropiar-se d’un terme comú que es refereix al conjunt d’entitats cíviques, culturals i socials de Catalunya, caracteritzada per la seva diversitat però també per la defensa dels principis democràtics, la cultura i la societat catalana en el seu conjunt. Per tant ni SCC ni cap entitat d’aquesta societat civil es pot erigir en portaveu del conjunt. Els promotors del manifest emplacen a les entitats que es vulguin adherir a fer-ho a través del seu blog.

El president de SCC va dimitir fa un mes, dotze dies després que l'entitat d'advocats Drets el denunciés. A començament de setembre l’equip de juristes Drets va acudir als jutjats de Manresa per interposar una querella contra Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana per haver amenaçat i injuriat nombroses personalitats catalanes des d’un perfil de Facebook sota la identitat de “Fèlix de Sant Serní de Tavernoles”.

En aquesta pàgina, creada l’any 2012, Bosch ha publicat nombrosos missatges amenaçadors contra persones que s’han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com l’actor Toni Albà –en nom de qui Drets actua com a querellant-, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernàndez. Es tracta de missatges profundament injuriosos que contenen odi visceral envers aquestes persones i que són constitutius dels delictes d’amenaces i injúries tipificats als articles 169, 170, 205, 208 i 209 del Codi Penal.

Drets també demostra en el text de la querella que la mateixa pàgina ha servit a l’autor per celebrar públicament la consumació de diversos delictes, com danys contra béns públics (màstils, banderes i altres propietats de consistoris municipals), destrucció de béns privats (banderes penjades als balcons, simbologia catalanista, etc.) i robatoris de material de campanya de partits polítics favorables a la independència de Catalunya. En algunes ocasions fins i tot ha anunciat delictes poques hores abans que es materialitzessin. El fet que exposi els seus actes consumats de violència agreuja encara més les amenaces que llançava contra diverses personalitats catalanes.

Alguns exemples són les amenaces que dedica a Pilar Rahola: “Anirem a per tu, prepara’t senyora Pepis” o al monjo de Montserrat Hilari Reguer: “I si cremem Montserrat, amb el senyor Raguer a dins?”, o injúries com les que dedica a l’actor Toni Albà: “Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus origens. FdP”. I més endavant: “La direcció, el telèfon i el contacte del fill de puta anomenat ANTONIO ALVAREZ i que es fa dir TONI ALBA (per catalanitzar el nom). Li haurem de dir alguna cosa amb aquest bailet, no?”. A continuació publica les dades de contacte del Sr. Toni Albà.

El perfil fals del president de SCC va ser descobert pel periodista Jordi Borràs que anteriorment havia revelat que Josep Ramon Bosch i Codina havia elogiat Blas Piñar i homenatjat als soldats voluntaris franquistes (i a les SS) en diversos videos penjats a youtube amb el nom de Josep Codina.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid