Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
Saladié recorda al Pinell de Brai, la lluita en defensa del territori a les Terres de l'Ebre

Un centenar de persones es van aplegar al primer acte de campanya de la CUP Terres de l'Ebre al Pinell de Brai (Terra Alta)

15/09/2015 Política

El passat cap de setmana, els terraltins van aparcar per un dia les tasques de la verema per presentar a la comarca la candidatura de la CUP Crida Constituent que concorrerà a les pròximes eleccions del Parlament. L'acte va comptar amb la presència de la candidata ebrenca Carme Abril, l'Eulàlia Reguant (sisena a la Demarcació de Barcelona), l'ex-diputat Quim Arrufat i el cap de llista de la demarcació de Tarragona, Sergi Saladié.

Dos membres del Grup de Suport de la CUP Terra Alta, Júlia Urgell i Eva Amposta, van presentar l'acte. Urgell va animar a participar a tothom de la campanya i a sumar-se a l'assemblea comarcal de la CUP. L'Eva Amposta, jove compromesa i actual regidora independent al Pinell de Brai, va explicar breument la situació política a la comarca i ha fet referència a la necessitat de "l'altra manera de fer política" de la CUP; un model assembleari on les decisions es prenen des de baix, defugint dels interessos de les grans empreses multinacionals que han abocat a la Terra Alta a ser una comarca empobrida social i políticament.

Carme Abril, la candidata ebrenca, va fer un discurs centrat en l'equilibri territorial, la defensa del feminisme des d'una perspectiva rural i la necessitat d'organització i lluita per arribar a "governar-nos".

Vinguda des de Barcelona, Eulàlia Reguant va explicar una breu pinzellada al discurs femnista de la CUP, denunciant els casos de feminiscidi que s'han produït en el que portem d'any i la necessitat de poder fer política des d'una perspectiva feminista en un món que ha estat històricament conquerit pels hòmens. També ha fet referència a l'alliberament LGTBI introduint així la qüestió de la sexualitat dins el discurs feminista.

A continuació l'ex-diputat Quim Arrufat va parlar del procés de ruptura que ha d'haver-hi amb l'Estat i el procés constituent com a poble català.

Per últim, el cap de llista de la Demarcació de Tarragona, Sergi Saladié, que va començar el seu discurs recordant la lluita contra el cementiri nuclear també a la Terra Alta i es va centrar  bàsicament en el model energètic  per a un nou país, posant esment a totes les agressions que hi han hagut al territori i que amb la lluita d'aquest darrers anys han posat les Terres de l'Ebre al mapa del Principat.

En definitiva, hi ha haver una varietat de temes de discurs que van deixar clara la posició de la CUP Crida Constituent en quant al procés d'independència i el paper que les Terres de l'Ebre han de jugar-hi. Una posició totalment contrària als 30 anys de governs convergents i del tripartit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid