Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
esquerres x la independència
Líders de l’esquerra europea criden al govern espanyol a respectar el dret a la independència de Catalunya

Defensen la  “solidaritat amb els que volen decidir el seu futur”, la democràcia i una Europa inclusiva amb els pobles

10/09/2015 Política

L’eurodiputada de l’Aliança Lliure Europea pel Partit Verd suec Bodil Valero ha defensat avui des de la plaça del Rei de Barcelona que “si els catalans volen ser independents nosaltres hem de facilitar l’entrada a la Unió Europea”. També ha recordat que Noruega es va independitzar de Suècia, “vam dialogar i som amics”.

Així mateix, ha explicat que“no podem dificultar el seu dret a la independència, creiem en el dret a l’autodeterminació”. Ha estat en l’acte internacional organitzat per Esquerres per la Independència. El diputat danès de ’Aliança Roja-Verda Nikolaj Villumsen ha dit que la posició del govern espanyol és antidemocrática i s’equivoca. “Estic d’acord amb el seu dret a l’autodeterminació i la independència s’ha de resoldre de forma democràtica i pacífica”. “El poble de Catalunya ha de poder decidir el seu futur, em sembla normal i democràtic” ha afegit.  

Per la seva banda, El dirigent del Sinn Fein Paul Maskey ha recordat que “la democràcia va ser la clau en les converses de pau irlandeses i el govern espanyol no l’hauria de témer”. A més, diu que “l’avenç cap a la independència és imparable”.  La portaveu del Scottish National Party Natalie McGarry ha assenyalat que “l’optimisme ha tornat a Escòcia, les enquestes donen majoria a les forces independentistes i el desig de sobirania no desapareixerà”. També ha assenyalat que “la independència no és una qüestió identitària sinó que és donar poder de decisió sobre les nostres vides”.

El portaveu de Sortu Pernando Barrena ha sentenciat que “sense independència no hi ha transformació social” i ha reivindicat un “sí rotund a la llibertat i la justícia social”. Per últim, l’eurodiputada del Bloc Nacionalista Gallec Ana Miranda ha defensat “el dret a Catalunya a existir” així com a no cedir davant el poder de la Troika.

La independència de Catalunya, motor de canvi d’Europa

L’exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha presentat l’acte juntament amb el candidat de Junts pel Sí Toni Comin. Arrufat ha parlat de “convertir Europa en amiga dels refugiats, integradora, orgullosa de les llengües que s’hi parlen,  que respecti la democràcia i deixi de ser l’Europa del capital”. El cupaire ha advertit que “no farem res sense la resta de pobles, i no serem res sinó ajudem la resta de pobles a construir un espai democràtic i social”. Per la seva part, Comin ha fet el discurs final i ha posat l’accent en “l’oportunitat que significa per a una Europa en crisi el procés constituent que es donarà a Catalunya”. “Anem a fer una Catalunya nova i diferent i així contribuïm a fer una Europa nova i diferent, justa i igualitària” ha conclòs.

Esquerres per la Independència integra més de 50 col·lectius, entitats i partits polítics. La campanya aposta per la plena sobirania de Catalunya i una Europa justa, solidària i democràtica que posi fre a l'austeritat imposada pels mercats financers.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid