Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Les ILP catalanes arriben a Barcelona per a dir que "El Poble Mana"

Avui, ha començat la marxa de les ILP catalanes. "Perquè democràcia no és només anar a votar". Demà a la tarda tindrà lloc un acte polític al Parc de l'Estació del Nord

18/09/2015 Drets i Llibertats

La marxa s'ha iniciat avui des de Mataró (columna educació), Sant Vicenç dels Horts (columna Marea bàsica), Sabadell (columna habitatge). 4 columnes simbolitzen les 3 iniciatives legislatives populars en curs a Catalunya (contra els desnonaments, per l'educació pública i renda garantida) a les que s'ha sumat la Marea blanca per la sanitat pública. En cadascuna de les columnes han marxat  més d'una cinquantena de persones, (fotografies).

Demà s'hi incorporarà la columna de sanitat que sortirà des de l'Hospital Clínic a les 11h. I arribaran al Parc de l'Estació del Nord el dissabte 19 de setembre on es farà un dinar popular, xerrades constituents, un acte polítics i un concert.

Ja són 88 les entitats, col·lectius, moviments socials, veïnals i polítics donen suport i s'han adherit al manifest de les ILP en marxa.

Entre elles gairebé una seixantena de col·lectius i organitzacions veïnals com la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) o la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró i de Sabadell; moviments socials com Marea Blanca, Marea bàsica, Stop pujades, Parlament ciutadà, nombroses PAH locals, 500x20, Assemblea groga; col·lectius d'aturats i jubilats com la Coordinadora d'aturats del Baix Llobregat, Iaioflautas, les Assemblees pensionistes de Gràcia o Salvem les pensions de Sants; i entitats de la societat civil l'Associació d'Expresos Polítics del Franquisme, l'Observatori DESC, Som lo que sembrem...

També s'hi han adherit 25 partits i moviments polítics: Catalunya Sí Que Es Pot, la CUP i algunes seccions locals, com seccions locals de Podem, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent, Revolta global i candidatures a les darreres eleccions municipals com Barcelona en Comú, Guanyem Badalona en Comú, Compromís per Ripollet, Cornellà en comú-Crida per Cornellà o Molins camina. I 5 sindicats AEP, SEPC, USTEC-STEC IAC, co.bas i la seccions d'ensenyament de CGT.

Prop de 400.000 signatures recollides per les ILPs: contra els desnonaments i la pobresa energètica, per la renda garantida i per un nou sistema educatiu, són una mostra clara del fet que el poble no només vol autogovernar-se sinó que sap com fer-ho.

Arriben temps d’eleccions i molts partits polítics faran promeses per guanyar vots, promeses les quals ningú garanteix que siguin complides. Des de les #ILPsEnMarxa es vol posar en primer pla la necessitat de decidir-ho tot i garantir el pa, el treball, l’habitatge, els serveis públics i tots els drets i llibertats.

Així, aquesta mobilització conjunta vol sevir per forçar l’obertura d’un procés constituent des de la base. Aquest esforç de debat popular al voltant de com organitzar la societat obre el camí per a un procés constituent, des de la base, que trenqui amb el règim del 78.

Perquè volem decidir-ho tot: com garantir també els drets LGTBI, drets de les dones, drets laborals, papers sense contracte, transport públic i de qualitat, gestió sostenible dels recursos… i d’altres reivindicacions. També per a exigir l’amnistia per a totes les persones represaliades per lluitar per un món més just i la derogació de la llei mordassa i el tancament de tots els CIEs i la fi dels abusos policials.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid